banner198

Aile Hekimli Alışveriş E-ticaret Sitesi

Aile Hekimli Alışveriş E-ticaret Sitesi

Aile Hekimli Alışveriş E-ticaret Sitesi
banner145

Ülkemiz genelinde sağlık alanında bilindiği üzere hastaneler ve aile hekimlikleri olmak üzere iki çeşit kurum aktif olarak hizmet vermektedir. Hastaneler aile hekimliklerine kıyasla çok büyük binalarda ve birden farklı poliniklere ayrılarak sağlık sorunlarını denetlemektedir. Ayrıca çok detaylı araştırmalar, analizler ve ameliyatlar hastanelerde gerçekleştirilmektedir. Aile hekimliklerinde ise hastanelerin aksine daha kısa süreli sağlık sorunları incelenmektedir. Çünkü aile hekimlikleri hastanelere kıyasla daha ufak alanlardan ve daha az donanımdan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra hastanelerde onlarca doktor bulunurken aile hekimliklerinde ise iki, üç aile hekimi bulunmaktadır. Ve bu aile hekimleri herhangi bir branş ayrımı olmadan her hastayı incelemektedirler.

Hastane gibi detaylı tedavi yöntemleri uygulayan kurumlar varken aile hekimliklerinin ne gibi bir faydası olduğunu düşünürsek aslında çok faydalı oldukları sonucuna varabiliriz. Eğer hastaneler tek başına çalışmalar sergileseydi insan çokluğundan dolayı çok büyük sorunlar ortaya çıkabilirdi. Ayrıca büyük ameliyatlara ihtiyacı olan hastalarla grip olan bir hastanın aynı sırada bulunması zaman açısından da büyük problemlere yol açabilirdi. Sonuç olarak aile hekimliklerinin sağlık alanında çok büyük faydaları bulunmaktadır.

Aile hekimlikleri, genelde ilaç tedavisi ile geçirilebilecek ya da daha ufak hastalıkları inceleyen bir sağlık kuruluşudur. Hastaneler kadar geniş kapsamlı malzemelere sahip olmasa da aile hekimliklerinde de ihtiyaç duyulan pek çok malzeme vardır ve bu malzemeler sayesinde hastalara gerekli tetkikler uygulanabilmektedir. Aile hekimliklerinin çalışma düzeni ise belirli bir mahalle üzerine şeklindedir. Yani her bir aile hekimliği sadece bir mahalledeki vatandaşların tümüne sağlık hizmeti vermektedir. Bundan dolayı da her mahallede bir aile hekimliği bulunmaktadır. Çok fazla aile hekimliğinin bulunması ile de hastaların tek bir yerde toplanıp kargaşa çıkmasına engel olmaktadır.

Aile hekimliklerinde en önemli hususlardan biri de aile hekimlerinin hastalara yeterli düzeyde ilgi göstermesidir. Eğer bir hasta aile hekiminden görmesi gereken ilgiyi göremiyorsa bu onun sağlık durumu açısından da kötü bir şekilde etkileyecektir. Bundan dolayı aile hekimi hastaya gereken ilgili göstermelidir. Aile hekiminin hastalarına gereken ilgiyi gösterebilmesi için de yeterli seviyede donanıma sahip olması gerekmektedir. Bunun için de aile hekimli alışveriş olayı ortaya çıkmaktadır. Bir aile hekimin yetersiz malzemeye sahip olması o aile hekiminin hastalarına gereken kontrolleri yapamaması demektir. Bu durumun yaşanmaması için aile hekimli alışverişin gerçekleştirilmesi ve aile hekimli alışveriş sonucunda gereken tüm malzemelere sahip olunması gerekmektedir. Böylece aile hekimi hastalarına gereken tetkikleri uygulayarak hastalarına doğru tedavi yöntemlerini uygulayabilir.

Medikal Gross

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304