banner306
banner198

ÇAKÜ Öğretim Görevlisinden 2 Önemli Buluş

ÇAKÜ öğretim görevlisi Dr. Abidin Şahinoğlu iki önemli buluşa imza attı.

ÇAKÜ Öğretim Görevlisinden 2 Önemli Buluş
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Abidin Şahinoğlu, “Akıllı Üretim Tezgahı” ve “PLC Kontrollü Yol Yapım Makinası” ile iki önemli buluşa imza attı.Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Şahinoğlu’nun çalışmalarına patent verildi.

“Akıllı Üretim Tezgahı”nın kısa sürede çok sayıda kaliteli iş parçası üretimini sağlayıp tezgâh verimliliğine de önemli katkılar sağlanmasının amaçlandığını belirten Abidin Şahinoğlu, “Bu buluş sayesinde imalat sanayisinde kullanılan tezgâhların verimliliğini ve kabiliyetlerini artırmak ile kalmayıp iş parçası imalatında yeni teknolojilerin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacağı tahmin edilmektedir.” dedi.



“PLC Kontrollü Yol Yapım Makinası”nın ise asfalt yapım işlemindeki önemli sorunlardan biri olan asfaltın sıkışma sorununu çözmek için yapılmış olduğunu ifade eden Şahinoğlu, “Bu makine ile  asfalt analizi yapılmakta ve bu analize göre sıkıştırma oranı belirlenmektedir. Bu sıkışma miktarına göre de titreşim miktarını otomatik olarak değiştiren makine, operatörsüz çalışma özelliği ile sürekli kullanıma uygun ve yüksek performans sağlamaktadır.” ifadelerine yer verdi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2018, 03:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304