banner198

Çankırılı Türk bilim insanından büyük başarı

Çankırılı biyolog Hakan Coşkun'un doktora tez çalışması, dünyanın en saygın bilimsel dergisi olarak kabul gören Nature'de yayınlandı.

Çankırılı Türk bilim insanından büyük başarı
banner145
Çankırıbiyolog Hakan Coşkun'un doktora tez çalışması, otoriteler tarafından dünyanın en saygın bilimsel dergisi olarak kabul gören Nature'de yayınlandı.


Kurşunlu'da kısıtlı eğitim imkanları içerisinde yetişen  Hakan Coşkun'dan bir başarı hikayesi  daha geldi. İspanya'nın Alicante şehrinde Instituto de Neurociencias'de doktora yapan Türk bilim insanı Coşkun'un,  kalbin asimetrik olarak vücudun sol tarafında gelişmesinde rol oynayan önemli bir moleküler mekanizmayı ele alan tez çalışması bilimsel dergide yer buldu. Coşkun'un başarısı, memleketi KurşunlU2da büyük sevincle karşılandı.


Makaleye "https://www.nature.com/nature/journal/v549/n7670/full/nature23454.html" linkinden ulaşılabiliyor. 

Uluslararası mikrograf yarışmasında birinci oldu

Coşkun, 21 Mayıs 2017'de Dünya çapındaki histokimyacıları bir araya getirme, bilgi alışverişi ve işbirliği için bir ortam sağlanmasını amaçlayan kongrede, "En İyi Mikrograf* yarışmasında Sweet Heart (Tatlı Kalp) rumuzlu eseri ile" Jüri Başkanlığını Prof. Dr. Alp Can'ın gerçekleştirdiği heyet  tarafından  birinciliğe layık görülmüştü.


Coşkun şu anda; İspanya'nın Alicante şehrinde Instituto de Neurociencias (Sinir Bilimi Enstitüsü)'de doktora çalışmasına devam ediyor.

Fotoğrafta soldan sağa; Oscar Ocana, Juan Galceran, Angela Nieto, Hakan Coşkun ekip arkadaşları ile görülüyor. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 01:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Can KORTARLA
Can KORTARLA - 7 yıl Önce

Tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner304