banner198

Rektör Ayrancı'dan teknokent sürprizi

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın ortaya sürdüğü Teknokent çalışması heyecan uyandırdı.

Rektör Ayrancı'dan teknokent sürprizi
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi  (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın ortaya sürdüğü Teknokent projesi heyecan uyandırdı.


Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Üniversitesinin yeni çalışmaları ve projelerinden de bahseden Rektör Ayrancı, Üniversite bünyesinde Teknokent kurulması için çalışma başlattıklarını ilk kez gazetecilerle paylaştı.

Projenin genel çerçevesini aktaran Ayrancı, " Teknokent çok büyük imkanılar vaat ediyor. Çankırı'nın çehresini değiştirebilecek,  Dünyaya katkı sağlayacak bir çalışma görülüyor.  Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile de görüştük. Bakan bey dedi ki; 'Oradaki büyük sanayi kuruluşlarını yanınıza alın birlikte harekete edin.' Valisi, belediye başkanı, ticaret odaları ve başta üniversite olmak üzere herkes kendi üzerine düşeni yapması lazım." dedi.

 

Üniversitede bu projeyi yürütebilecek yeteri düzeyde önemli bilim insanının mevcut olduğunu ifade eden Ayrancı, "Sonuç almak için en son enerjimizi harcayana kadar çalışacağız. Paydaşlarımızı bilgilendirip yardımı onlardan isteyeceğiz. Çünkü bu sadece bizim işimiz değil, topluca bir memleketin, ilin işi olarak ortaya çıkıyor. Sudan projemizden sonra şimdide teknoloji üzerine girişimimizi yapmaya başladık, planlıyoruz, ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.


Ayrancı, Teknoknet'i ağırlıklı olarak Uluyazı yerleşkesi içerisine düşündüklerini, 2. Etap olarak bilinen tepe bölgesinde en uygun yere yapabileceklerini ifade etti.

 


- Gazetecilik zor meslek -
Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, Çankırı gibi küçük ölçekli bir ilde bu mesleği yapmanın daha da zor olduğunu vurgulayan Ayrancı, “Biz yerel basınımızı çok seviyor ve önemsiyoruz. Her zaman söylediğim gibi İstiklal harbinde büyük sermayeli basının işbirlikçiliği karşısında yerel basının kahraman duruşu hafızamızda büyük yer tutmaktadır. Biz onların yanındayız, onlar da bizim yanımızda. Gönül istiyor ki tüm meslek gruplarında olmasını istediğimiz gibi gazetecilerin de çalışma şartları ve özlük hakları en iyi düzeyde olsun ama gazetecilik mesai kavramı olmadan yapılan bir meslek ve bizlerin dünyaya bakan gözü duyan kulağı bu yüzden gazetecilerin ekonomik anlamda sıkıntılarının olmaması lazım, inşallah sizlerin daha iyi şartlarda çalışabilmesi için gerekli çalışmalar en kısa sürede yapılır. Gün vesilesi ile zor şartlar altında çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Uluyazı yerleşkesinde düzenlenen toplantıya; Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ahmet Özcan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yeşiller, Genel Sekreter Ali Sarıca, Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir, ajans temsilcileri, gazete çalışanları ve internet haber siteleri temsilcileri katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 22:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selma Berber
Selma Berber - 6 yıl Önce

Süper....ALLAH razı olsun rektörümüzden.ÇANKIRIMIZ gelişsin İSDİHDAM (işsizlik)açığı kapansın.

SIRADAKİ HABER

banner304