banner198

Solar Aydınlatma Sistemleri

Bütün tasarımlar artık çevre için olmaya başladı.Bu uygulamalar hem ucuz hem de çevreci bir uygulamadır

Solar Aydınlatma Sistemleri
banner145

Bütün tasarımlar artık çevre için olmaya başladı.Bu uygulamalar hem ucuz hem de çevreci bir uygulamadır.Bu nedenle bu tasarımların en başında gelen ürün de güneş enerjisiyle çalışan bir üründür. Bu sistemler solar aydınlatma olarak bilinir. Bu aydınlatmanın en büyük ve göze çarpan en iyi özelliği gazdan, elektrikten ve yağdan daha uyguna gelir.

Solar panelin görevi güneşten aldığı enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmektir. Bu elektrik enerjisi pilleri şarj eder ve bundan dolayı aydınlatma gerçekleşir. Solar aydınlatma güneş ışınlarını depolar ve akşam güneş battığı vakit aydınlanma devreye girmeye başlar. Aydınlanmanın süresi güneş doğana kadardır. Güneş doğar doğmaz kapanır ve pilleri şarj etmeye başlar. Hem masrafı çok azdır hem de bitmek bilmezdir. Yani kısacası ömür boyu kullanabilirsiniz.


Açık Ve Kapalı Solar Aydınlatma

Solar aydınlatma sadece açık havalarda çalıştığı düşünülür fakat kapalı alanlarda da çalışır ve aynı verimi verir. Açık havalar da aydınlatma sadece gördükleri yere aydınlık veren ışıklandırmalar da aydınlatma görülmektedir. Bunlar aşağıdaki sıralayacağımız maddelerde daha fazla kullanılır.
 

  • Araba yolundaki ışıklar
  • Bahçe ışıkları
  • Spot ışıklar
  • Projektörler  

Gibi alanlarda kullanılır.  Bu uygulama açık alanlarda evin penceresine veya çatıya takılabilir. Aynı zamanda kapalı alanlarda da evin penceresine veya çatıya takılabilir. Bu aparatları evinizin her yerine yerleştirmeniz mümkündür. Bu aydınlatma aparatlarını solar panel ile bağlayabilirsiniz. Açık alanlarda ki solar aydınlatma daha çok tercih edilir. Bu uygulamayı kullananlar gittikçe artmıştır ve artmaya devam etmektedir.


Solar aydınlatma bütçenizi sarsmaz bütçenize destek veren bir sistemdir. Bu aydınlatmalar ile elektriğin fazla yanma imkanı olmamaktadır. Maliyetleri ile de çok uygun bir uygulamadır. Bu Sistem hiçbir zaman faturalara yansımaz. Güneşten enerji alır ve elektrik enerjisine dönüştürür böylelikle fatura gelmesine engel olur. Günümüzde bu uygulamayı kullanan insanlar fazladır ve sayısı gittikçe artmaktadır. En önemli özelliği her mevsim de çalışmasıdır. Fazla enerji aldığı zaman o enerjiyi depolar.Bu Güneş enerjisi ömürlüktür ve hiç bir zaman bitip tükenme  gibi bir özelliği yoktur.

Güneş doğar doğmaz kapanma gibi bir özelliğe sahiptir ve kapanma işlemini sensör ile yapmaktadır. aydınlatmanın gücünü daha fazla artırmak istiyorsanız güneşi gören tarafa koymanız yeterlidir fakat bu sadece açık alan için geçerlidir. Kir ve toz biriktiği dönemler ışığı fazla alamaz ve gücü azalır. Bu nedenle sürekli temizleyerek gücünü artırabilmeniz mümkün.  Özellikle karlı kaplı olması verimi çok düşürmektedir.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 02:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304