banner198

Uluslararası Dil Öğrenme Merkezi marka olma yolunda

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası Dil Öğrenme Merkezi, 2017-2018 öğretim dönemi kayıtlarını almaya başladı.

Uluslararası Dil Öğrenme Merkezi  marka olma yolunda
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası Dil Öğrenme Merkezi kapılarını basın mensuplarına açtı.

 

2011 yılında hizmet vermeye başlayan Dil Öğrenme Merkezi, 2017-2018 öğretim dönemi kayıtlarını almaya başladı.

 

Merkez Müdürü Okutman Hakan Baykal, Amerikalı öğretmenlerinde yer aldığı öğretmen kadrosu ve donanımları ile birlikte başka yerlerde çok yüksek maliyetlerle verilen kursu, Çankırı'da en ekonomik fiyata verdiklerini aktardı. Dördü yabancı uyruklu, 7 Türk olmak üzere 11 İngilizce okutmanının görev yaptığı merkez'de,  ilköğretim 2. sınıftan başlamak üzere 7’den 70 ‘e her yaş ve her meslekten, eğitim grubuna yönelik sınıflarda eğitim verilebiliyor.

 

Yabancı ülkelerden gelen öğretmenleri yoldan geçerken almadıklarını dikkat çeken Baykal, "YÖK'ün standartların doğrultusunda onaylamadığı hiç bir yabancı uyruklu okutmana burada eğitim verdiremezsiniz" diye konuştu. Amerika'dan gelen öğretmenlerin Türk insanını tanıma ve kültürüne uyum sağlaması noktasında seminerler verdiklerini ifade eden Baykal,  " YÖK ‘ün aradığı şartlara uyan, 1 ay önce şehrimize gelen 4 yabancı uyruklu okutman şehrimize uyum içinde günlerini geçiriyor." dedi.

Üniversite – kent kaynaşmasını ilke edinen kursta yaklaşık 350-400 kişiye hafta içi öğle ve akşam, hafta sonu sabah ve öğleden sonra olmak üzere,  ayda 20 saat İngilizce kursu veriliyor. Kurs seviye tespit sınavının ardından temel, orta ve yüksek olmak üzere 3 seviyede 4’er kurdan oluşuyor. Temel seviyeden kursa katılan bir kursiyer programı üç yılda tamamlıyor. Kursu başarıyla tamamlayanlara ÇAKÜ tarafından diploma veriliyor.

 

Öte yandan kurs kayıtları 29 Eylül tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Ayrıntılı bilgiye udom.karatekin.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 02:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet dilsiz
Ahmet dilsiz - 7 yıl Önce

Verilen diplomanin geçerliliği ne düzeyde sadece kağıt parçası diye duydum da

latif özpolat
latif özpolat - 6 yıl Önce

bu sene ki extra çaba sarfetmeye çalışmanızın özel bir sebebi mevcutmu yıllardır vardınız memnuniyet oranınız çok düşük insAllah bu sene daha iyi olur ve insanlar boşuna zaman kaybetmez geçen senelerdeki gibi iyi çalışmalar

SIRADAKİ HABER

banner304