banner198

Çankırı MHP'de 'Çerkeş İsyanı!'

MHP'de 21 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan İl Kongresi öncesinde Çerkeş delegesinin, ilçe kongresi yapılamaması nedeni ile oy kullanamayacak olması adeta isyana neden oldu.

Çankırı MHP'de 'Çerkeş İsyanı!'
banner145

MHP'de 21 Mayıs tarihinde  gerçekleşecek olan İl Kongresi öncesinde Çerkeş delegesinin, ilçe kongresi yapılamaması nedeni ile oy kullanamayacak olması adeta isyana neden oldu. MHP Çerkeş eski Belediye Başkanı Şükrü Tarhan,  "Ahmet Bukan, İrfan Keleş, neden sessiz kalıyor? Bu ayıp hem  il teşkilatına hemde genel merkeze yeter" diyerek sert  bir çıkış yaptı.

Çerkeş ilçesinde MHP İlçe Yönetim Kurulu, Genel Merkezin kararıyla referandum öncesinde feshedilmişti. O günden bugüne kadar kongresini yapamayan ilçede,  önceki delegeler bu gerekçe ile İl Kongresi için hazırlanan listeye alınmadı. İl seçim kuruluna başvurarak kongre delege listesine itiraz dilekçesi veren genel merkezce görevden alınan eski ilçe başkanı Sapri Doğdu, önceki 34 delegeden oluşan Çerkeş delegasyonun kongrede oy kullanması için  listeye alınmasını talep etti. İl seçim kurulu bu talebi reddetti.

Çerkeş delegelerinin İl Kongresinde oy kullanamamaları için kasıtlı bir şekilde ilçe kongresi yapılmadığını iddia eden MHP'li bazı üyeler, tartışmanın fitilini ateşledi. 
MHP Çankırı İl Kongresini bakın kim kazandı?

- Ahmet Bukan, İrfan Keleş neden sessiz?-
Çankırı'nın en büyük ilçesi ve hayvancılık alanındaki lokomotif konumundaki Çerkeş'te   MHP'nin büyümesinde en büyük rol üstlenen ve AKP'nin güçlü döneminde 1 dönem olmak üzere  MHP'de 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Şükrü Tarhan, gelişmelere sert bir dille yanıt verdi. Tarhan sosyal medya hesabında, "Çankırı'nın en büyük ilçesinde kongre yapılamadığı için il kongresinde oy kullandırılmamasının ayıbı hem il teşkilatına hemde genel merkeze yeter. 08 Haziran 1991 tarihinde Çerkeş ilce kongresi, Çankırı'dan gelenlerle toplam 10 kişilik  bir katılımla Çerkeş sinema salonunda yapılmıştı. O günden bu güne verilen mücadeleye haksızlıktır, vefasızlıktır bu durum. Bana teşkilatı kurmam için gelen Ahmet Bukan abi neden sessizdir bu konuda, İrfan Keles abi neden sessizdirler? Bu hareketin abisi konumunda olanlar bunun siyasi sonuçlarının ülkücü hareket açısından, MHP açısından ağır olacağını neden anlatmayı beceremezler? MHP mücadelesinde Çerkeş'in katkısı Türkiye ortalamasının üstünde olmuştur. Bir hareket kendi ayağına sıkacak kadar akılsız olabiliyor anlayamıyorum! Acaba ülkücüler AKP'ye mi pazarlanmak isteniyor?"  diye sordu.

Hidayet Çelik MHP İl Başkanlığına adaylığını açıkladı

-Tarhan'dan istifa sinyali-

Partisinden istifa sinyali veren Tarhan,  "Bizi kabul etmeyen bir harekete zorla kendimizi kabul ettirecek değiliz. 40 yılı aşkın bir süredir mensubu olduğum ve hizmet ettiğim partimden istifamı vererek herkesin önünü açmış olacağım. Kimse elimizden de ülkücülüğümüzü alacak halleri yok ya! "yorumunda bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 21:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa uğurlu
mustafa uğurlu - 7 yıl Önce

Oncelikle ulkuculugu ülkücü oldugunu soyleyen abiler bir aciklasin bizde anlayalim
Şükrü bey i gencligimden tanırım sahsende beni tanir.
Ülküculuk Meral Akşener gib bir kadinini fetoyle hareket edtmesimi?
Ülküculuk hdp gibi Hayır denek mi?
Ülküculuk chp ile aynı çizgiye girmek mi?
Ülküculuk bütün ab devletlerinin ülke ülkenin yonetimine karşı durarken bu ülkelerinin çizgilerinde hareket etmek mi?
Ülküculuk Devletin başında muhafazakâr biri var diye ona karşı olmak mı?
Ülküculuk Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı mi?
Ülküculuk seçim zamanı kapı kapı dolaşıp gencleri örgütleyip seçim sonunda kimin ne hali varsın demek mi?
Ülkücük makama gelince halka hizmet degilde kendi çoluk çoğununa istikbal saglamak mı ?
Daha yazayim mı kofti Ülkücüler ?
Şükrü tarhan bey ve onun gibi ulkuculere yazacak o kadar şey var ki
Bunu okuyupta anlayacak olsanız yazarimda anlamazsini

Cafer gunay
Cafer gunay - 7 yıl Önce

Çankırı da 40 yıllık harekti senin abilerin yerle bir ettiler.halen medet ummak biraz saflık oluyor kardaş

ÜLKÜCÜ 18
ÜLKÜCÜ 18 - 7 yıl Önce

sayın şükrü tarhan bey belediye seçimlerinde neden aday olmamıştır çerkeş te elimizde bulunan mevcut belediyeyi neden kaybettik önce bunları bir açıklarsa daha iyi olur...

Rumuz
Rumuz - 7 yıl Önce

Hala. M. H. P diye bir parti kaldimiki siz neyin hesabıni yapiyorsunuz

Cemıl Memis
Cemıl Memis - 7 yıl Önce

Haklısın sayın başkanım. Son zamanda sosyal medya üzerinden laf yetiştirmeye çalışan arkadaşlarımız keşke bu haksızlığı önceden fark edip gereğini yapmayı becerebilse idiler. Bu zaman kavga zamanı değil birlik zamanıdır. El çekmekte azap vardır. Aman başkanım birleştirici ol vebalin gereğini yap. Saygılarımla.

YUSUF  CAKİR
YUSUF CAKİR - 7 yıl Önce

BİZİM ULKUCU LUGUMUZ MİLLİYETCİLİGİMİZ 40 YİLDİR SURDUGUM DAVAMA KUS DEYİLİM KİSİLER GELİR GECER DAVA DAVAMİZDİR BE REİS....

SIRADAKİ HABER