banner198

Darbeci Sisi için şok kampanya

Sisi'nin, seçim yapılmadan cumhurbaşkanı olması için imza kampanyası başlatıldı.

Darbeci Sisi için şok kampanya
banner145

 

Mısır'da bir grup Savunma Bakanı Sisi'nin, seçim yapılmadan cumhurbaşkanı olması için imza kampanyası başlatıldı.

Başkent Kahire'de bir araya gelen grup, Sisi'nin  seçim  yapılmadan cumhurbaşkanı olmasını  sağlamak   amacıyla  "Talep Ediyoruz" adlı bir  hareket  kurduklarını  açıkladı .

Hareketin  Genel Sekreteri Abdulaziz Abdullah, "Sisi'nin  seçim  yapılmaksızın  halk  tarafından cumhurbaşkanı seçilmesini istiyoruz. Bunun için 3 milyon imza  toplamayı   hedefliyoruz , şu ana kadar 964 bin imza topladık.  Hedefimizdeki  sayıya ulaştığımızda  Yüksek  Anayasa Mahkemesi'ne  başvuracağız  ve  halktan  talebimizi  desteklemeleri  için sokağa inmesini isteyeceğiz'' dedi.

Hareketin  Mısır'daki tüm grupları içine aldığını iddia eden Abdullah, "30 Haziran devriminin lideri , Mısır'ın kurtarıcısı ve komutanı Sisi'nin 4 yıllığına cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Sisi'yi bu göreve halktan başka kimsenin getiremeyeceğini düşünüyoruz. Halk terörle mücadelede onu desteklemek için nasıl sokaklara indiyse şimdi de ondan cumhurbaşkanı olmasını talep ediyor. Mısır'da güvenlik ve istikararı yeniden sağlayacak bir  lidere  ihtiyaç var'' diye konuştu

AA

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 03:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304