banner198

Uygur kadınlara zorla kürtaj!

Uygur kadınlara zorla kürtaj!

Uygur kadınlara zorla kürtaj!
banner145
 Çin baskısının arttığı Doğu Türkistan'da geçtiğimiz ay dört kadının kürtaja zorlandığı bildirildi. Kadınlardan biri hamileliğinin son ayındaydı! 


Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'da dört Uygur kadının yetkililer tarafından kürtaj olmaya zorlandığı, bu kadınlardan birinin hamileliğinin dokuzuncu ayında olduğu bildirildi. Yetkililer, iki Uygur kadının daha planlanan kürtaj operasyonları için sıra beklediğini de açıkladı. Bölgeden gelen haberlere göre bu kadınlardan biri hastaneden kaçmayı başardı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan'da Uygurlar Pekin'in etnik ayrımcılığı ve baskıcı dini kontrolleri altında... 

Hotan vilayetinde geçen hafta yaşandığı belirtilen zorla kürtaj uygulaması ülkenin tek çocuk politikasına dayandırılıyor. Halbuki etnik azınlıklar bu uygulamanın resmi olarak dışında tutulması gerekiyor.

Kürtaj ilaçları enjekte edilerek öldürülen çocuklardan birinin babası olan Mehmet Dursun Kavul, 9 aylık hamile eşinin oğlunu canlı olarak dünyaya getirdiğini ancak bebeğin ilaçların etkisiyle bir saat sonra öldüğünü söyledi. Bebeklerinin yaşaması için para cezasını ödemeye razı olduklarını söyleyen acılı baba, yetkililerin kürtajda ısrar ettiğini belirtti.

Kavul, eşinin kürtaja zorlandığı Nurluk Hastanesi'nde, Rozihan Memet isimli bir Uygur kadının daha operasyon için tutulduğunu söyledi. Kadının kocası Metkurban Nuri ile dört aylık hamile karısının bir süre saklandıkları, ancak yerel aile planlaması yetkililerinin Cumartesi günü onları bulduğu açıklandı.

Müslüman Uygurlar'ın Pekin'in tek çocuk politikasından muaf olması gerekirken, ve artık bu uygulamada geri adım atılırken, bölgede "sıkı nüfus kontrolü" uygulayan Çin Uygurlar'ı zorla kısırlaştırma ve zorla kürtaj gibi diğer zorlayıcı tedbirlerle baskı altında tutuyor. 
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304