banner306
banner198

Rektör Ayrancı'dan hukuk fakültesi hakkında ilk açıklama

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof Dr. Hasan Ayrancı, kurulacak olan hukuk fakültesinin Üniversite'nin öğrenci kalitesi ve bilgi kalitesini yükseltecek bir proje olduğunu vurguladı.

Rektör Ayrancı'dan hukuk fakültesi hakkında ilk açıklama
banner145

Hukuk fakültesi hakkında değerlendirmede bulunan Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof Dr. Hasan Ayrancı, kurulacak olan hukuk fakültesinin  Üniversite'nin öğrenci kalitesi ve bilgi kalitesini yükseltecek bir proje olduğunu vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Çankırı Karatekin Üniversitesine  Hukuk Fakültesi yakışır, hayırlı olsun"  açıklamasının ardından ÇAKÜ Rektörü Hasan Ayrancı Çankırı Postasına sıcağı sıcağına ilk açıklamada bulundu.

Çankırı'ya hukuk fakültesinin  yakışacağını aktaran Rektör Ayrancı, " Üniversite'nin öğrenci kalitesi ve bilgi kalitesini yükseltecek bir projedir" dedi. Ayrancı, " İlk geldiğim günden  beri çalıştım, bu konuda çok önemli raporlar hazırladım. YÖK Kurul üyelerimizi tek tek gezdim. YÖK başkanımıza arz ettim. En son isteğimizi sayın başbakanımıza raporla ve sözlü olarak ifade ettim. Oda 'İyi olur, hayırlı olsun' dedi. Dün, Yüksek Öğretim Kurulu eğitim komisyonundan geçti kararımız. Bir - iki gün içerisinde yürütme kurulunda görüşülecek ve inşallah geri dönülemez bir noktaya doğru gelecek. Sayın Başbakanımıza buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten Çankırı'nın bir rüyasını  ifade etti.  Böyle büyüyerek, yükselerek her zaman daha iyiye doğru yürümek istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki eğitim sezonuna üç ay kaldığını hatırlatan Ayrancı,  İslami İlimler Fakültesi, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ile turizm ve sağlık bilimlerinden bir bölümün yetişeceğini aktardı.  Hukuk Fakültesinin kadroya ihtiyacı olmadığını bildiren Ayrancı,  "Bir süreç alacak! Dosyaların yeniden yazılması lazım. Öncelikle Bakanlar kuruluna sunacağız. Sayın başbakanımızın açıklamaları çok önemli. Bizim gayretlerimizi taçlandırdı. Kendisinin bu hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyorum."dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 14:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah K.
Abdullah K. - 6 yıl Önce

Büyük İş.Büyuk Başari.Tebrikler Sayin Rektor Hoca ve Ekibine.Memlekete hayirli olsun.

Mutlu
Mutlu - 5 yıl Önce

Ne Çankırı'da üniversite olması ihtiyaçtır nede hukuk fakültesi.Ülkemizin ihtiyaçları göz önüne alınmadan siyasi mülahazalarla üniversite hovardalığı na zaman bitecek...

Adsız
Adsız - 5 yıl Önce

Iyi halt yemişler,üniversite çöplüğüne dönen memlekette,donanimli öğretim görevlisi,kütüphane vs. sahip oladan her yere hukuk fakültesi açmak ancak cehalet işidir,kahrolarak belirtiyorum ki hayırlı olmayacağı baştan belli.

SIRADAKİ HABER

banner304