banner198

Açıklama Bakan'dan müjde Öğüt'ten geldi!

Çankırı'nın Orta İlçesi'ne Organize Sanayi Bölgesi kurulacak.

Açıklama Bakan'dan müjde Öğüt'ten geldi!
banner145
Çankırı son dönemde AK Parti Çankırı Milletvekillerinden gelen ödenek, yatırım gibi haberlere alışmıştı. Ancak, bu sefer Çankırı'ya yapılacak olan OSB'nin kurulmasıyla ilgili alışımışın dışında haber Ana Muhalefet partisinin CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt't

Çankırı'nın Orta İlçesi'ne Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Açıklama, İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün soru önergesini yanıtlayan Güler, halihazırda Orta'da bir OSB bulunmadığını, ancak talep nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın harekete geçtiğini ifade etti.


Bakan Güler, Orta'ya yapılması planlanan OSB için Bakanlı'ğa il müdürlüğü tarafından başvuruda bulunulduğu, işlemlerin devam ettiği, yer seçiminin kesinleşmesi, tüzel kişilik kazanması, müteşebbis heyetinin oluşturulması ve imar, parselasyon planlarının onaylanmasının ardından yatırımcıya parsel tahsisi yapılabileceğini belirtti.  


CHP'li Öğüt önergesinde, Orta İlçesi'nin gelişimi için çok önemli olan OSB'nin yapımı ve projelendirilmesi için yatırımcıların bir an evvel cevap beklediğini, bunun için 56 adet yatırımcı dosyasının Çankırı Valiliği'ne verildiğini vurgulamıştı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER