banner198

Çankırı Merkez TOKİ hamlesinde sınıfta kaldı

Kurşunlu'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan yaklaşık bin konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Çankırı Merkez TOKİ hamlesinde sınıfta kaldı
banner145
Kurşunlu'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan yaklaşık bin konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Böylece Kurşunlu  82 bin nüfusa sahip Çankırı Merkezi de geride bırakarak nüfusa oranla en fazla konut yapılan yerleşim yeri oldu. Son yıllarda Çankırı Merkez'de kiraların tavan yapması en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. 


TOKİ'nin Kurşunlu ilçesinden yapımını tamamladığı 991 konuttan oluşan 2. Etap TOKİ konutlarında teslim sürecine geçildi. TOKİ Başkanlığı 1 Haziran ile 30 Haziran tarihleri arasında belirlediği takvime göre; konut KDV yatırma tarihi ve konut teslim tarihlerini sitesinde yayınladı.



- Bir yıl gecikmeli teslim edildi-

Böylece 26 Kasım 2013 tarihinde 69 milyon 770 bin lira ihale bedeli ile  TOKİ tarafından Mustafa Ekşi İnşaat LTD. ŞTİ'ne ihale edilen 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 975 adet konut, 1'er adet 24 derslikli Lise, Cami ve Ticaret Merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi İinşaatı işi tamamlanmış oldu. 720 günlük  yapım süresi ile 03 Şubat 2014 tarihinde yapımına başlanan  TOKi 2. Etap konutları teslim tarihinden yaklaşık bir yıl gecikme ile tamamlanmış oldu.


Alttaki fotoğraf karesinde, Ak Parti Çankırı kurmayları Kurşunlu TOKİ konutlarına inceleme ziyareti yaparken görülüyor.

- TOKİ Rekoru Kurşunlu'da -

Çankırı'da en büyük TOKİ konut yatırımları Kurşunlu'ya yapıldı. 7 bin 921 nüfusu ile Kurşunlu  92 bin 139 nüfusa sahip Çankırı Merkezi geride bırakarak nüfusa oranla en fazla konut yapılan yerleşim yeri oldu.   İlçede her 6 kişiye bir TOKİ konutu düşüyor.  Kurşunlu ilçesinde  1. Etapta 384 konut 2. Etapta ise 991 konut ile toplamda  bin 364 konut rakamına ulaşıldı. Toplam 83 milyon 660 bin tl yatırımla gerçekleşen projeler sonunda ilçenin uzun yıllar konut ihtiyacı giderilmiş durumda.


- Çankırı'da kiralar tavan yaptı-

Öte yandan 82 bin nüfusu ile Çankırı Merkez'de TOKİ'nin Damlanca mevkiinde hali hazırda Kentsel Dönüşüm (geçe kondu önleme) kapsamında yaptığı 280 konut dışında tamamlanmış projesi bulunmuyor . Özellikle Yakınkent OSB'de kurulan fabrikalarda çalışan işçi sayısının çoğalması ve üniversite öğrenci kapasitesinin her geçen yıl  artması şehirde kiraları tavan yaptırdı. Buna rağmen kira ve emlak fiyatlarını süspanse edecek olan orta gelir düzeyine yönelik TOKİ konutlarının yeteri düzeyde yapılmaması şehirde en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. 

Çankırı Belediyesi 13 yıldır Kentsel Dönüşüm projeleri ile oyalanmaya devam ediyor.




- Vatandaş kasıt arıyor-

Özellikle dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için  Ak Parti hükümeti tarafından hayata geçirilen projenin Çankırı'da kentsel dönüşümün ötesine geçememesi ise tepki ile karşılanıyor.  Vatandaşlar projenin özellikle hayata geçirilmediğini söyleyerek yerel yönetim ile müteahhitlerin sıkı fıkı ilişkilerini ve belediye meclisinin müteahhitlerden oluşan üyelerini sorumlu tutuyor. Bu yüzden OSB'de çalışan kimi işçiler Kalecik ve Akyurt'tan ev kiralama yolunu seçiyor.

 - İşte  rakamlarla TOKİ yatırımları-

Hali hazırda TOKİ tarafından alt ve orta gelir düzeyine yönelik Korgun'da 286, Atkaracalar'da 196, Çerkeş'te 486, Şabanözü'nde 128, Kurşunlu'da 1.364, Çankırı Merkez'de (Kentsel Dönüşüm) 280 konut bulunuyor. TOKİ'nin İnanç Köy'de yoksul grubuna yönelik 384 konut, yine İnanç köyde 'Tarım Köy' projesi kapsamında 222 adet bahçeli müstakil ev projeleri tamamlandı. TOKİ'nin Çankırı Belediyesi işbirliği ile Kentsel Dönüşüm kapsamında 502 konuttan oluşan 2. Etap projesi ise halen devam ediyor.

Alttaki fotoğrafta Merkez İnanç Köyde bulunan, TOKİ
 Tarım Köy ve Fakir Konutları bir arada görülüyor. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 07:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cafer Gönüllü
Cafer Gönüllü - 7 yıl Önce

Kasıtlı olarak toki projelerinin çankırı ya ulaşmasını engelleyen olmuş ise cenabı Allah ta onları ahiret hayatlarında ebedi mekânsız bıraksın meydanda kalsınlar...Allaha havale ettik..sıkıntı yok..

Zorluoğlu  yusuf
Zorluoğlu yusuf - 7 yıl Önce

Toki talep üzerine basliyormus bole saçmalık mi olur belediye Toki için isim yazdiriyo ev sahibi yapacak diye anons mu verdi verildi de gidilmedi mi böyle saçmalık böyle rezillik mi olur ya Kırıkkale yanibasimizda yahsiyan da Kırıkkale insan sayısı kadar Toki ev yapmış malesef memleketim Çankırı da kaderi 3..5 mutahitin elinde tamam onlarda kazansın işleri o eyvaAllah 90bine maal olan daire 200binden başlıyor bu ne lahana turşusu hayırdır para o kadar kolay mı kazaniliyo.kusura bakmasın biz başkan gibi maasimiz mutahit gibi paramiz yok ama Allah büyük hesap yakın....

filiz özdemir
filiz özdemir - 7 yıl Önce

Tabi oralara yapıyorlar buradaki sarı babadaki gecekondular dursun evler üstüne geliyor o kadar kötü okdar çok yaşlılarımız varkı orda çoğunun tuvaletleri avluda gidemiyorlar bile lütfen sesimi duyan varsa oralarla ilgilensinler TOKİ yapmıyorsa mütahide versinler

Pala
Pala - 7 yıl Önce

Yazıklar olsun Toki yi merkeze getittirmeyenlere milletin kanını emenlere

Gazi
Gazi - 7 yıl Önce

Çankırı kesinlikle doğru yönetilmiyor.Zaman gelecek merkezden büyük İlçeler olacak.
Yazın bir yere.
Ercan beyi cesaretinden dolayı kutlarım...

Ahmet ÖZALP
Ahmet ÖZALP - 7 yıl Önce

Bayramöreni Nevzat AYAZ Okullarla doldurdu şimdi guvercin yuvası olarak duruyor. Şimdi de Şakir KAYMAK siyasi gelecegi için 5 bin nufuslu Kursunlu'ya bin konutluk toki kurdu yakinda orası da gucercin yuvası olur. Allah bunun hesabını buna alet olan herkimlerse onlardan sorar

tevfik rüştü özgür
tevfik rüştü özgür - 7 yıl Önce

tebrikler ercan.

Rauf
Rauf - 7 yıl Önce

ahmet bey konu hakkından net bilginiz olmadığı anlaşılıyor. toki ön talep toplayarak ihaleye çıkıyor. yani kurşunluda ön talep yoğun olduğunda önce 500'e sonra bine çıkarttılar. mesela bayramören ve yapraklı ön talep çıktı kimse müracat etmediğinden yapılmadı. kurşunlu da ki toki̇ler şakir kaymaktan önce ihale edilip inşası yapıldı. haber yazıyor iş başlama tarihini. şakir daha görevde değil.


SIRADAKİ HABER

banner304