banner198

Çankırı'da doğalgaz 4 ilçeye daha uzanacak

Çankırı'da doğalgaz kullanan ilçeler arasına Ilgaz, Şabanözü ve Kızılırmak'ta ekleniyor.

Çankırı'da doğalgaz 4 ilçeye daha uzanacak
banner145
Çankırı'da doğalgaz kullanan ilçeler arasına Ilgaz, Şabanözü, Atkaracalar ve Kızılırmak'ta ekleniyor. EPDK'nın aldığı karar uyarınca Çardaklı ve Saçak beldelerine de doğalgaz götürülmesi kararlaştırdı.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 'EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, 2017 Mart-Haziran döneminde alınan kurul kararlarıyla, Çankırı'nın Atkaracalar, Ilgaz, Kızılırmak ve Şabanözü ilçelerine doğalgaz verilecek. Mevcut hali ile Kurşunlu, Korgun ve Çerkeş ilçeleri doğalgaz kullanıyor.

 

Çankırı'nın Şabanözü ve Karabük'ün Eskipazar ilçeleri 2018'de, diğer ilçeler ise bu yıl içinde doğalgaza kavuşacak. Böylece Çankırı'da doğalgazı olmayan Eldivan, Orta, Bayramören ve Yapraklı dışında ilçe kalmamış oluyor.

 

Türkiye genelinde yürürlükte bulunan 70 doğalgaz dağıtım lisansının yanı sıra Aralık 2016'da gerçekleştirilen Ağrı ve Doğubayazıt ile Tunceli doğalgaz dağıtım ihalelerine ilişkin lisanslama işlemleri de tamamlandı. Dağıtım ihaleleri yapılan "Artvin ile Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi'nin Lisanslama İşlemleri" devam ediyor.

 

Son ihalelerle 81 ilin tamamının doğalgaza kavuştuğunun belirtildiği açıklamada, "316'sı ihaleler kapsamında, 155'i ise genişleme işlemleri neticesinde toplam 471 ilçe doğalgaz dağıtım bölgeleri kapsamına alındı. Bu ilçelerin 339'unda doğalgaz kullanılıyor." denildi.

Öte yandan EPDK, Çankırı'nın Çardaklı ve Saçak beldelerine de doğalgaz götürülmesini kararlaştırdı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 17:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
ELDİVANLI
ELDİVANLI - 7 yıl Önce

eldivan üvey evlatmi anlamadik

YAPRAKLILI
YAPRAKLILI - 7 yıl Önce

yapraklıda üvey evlat sormak lazim olemi

Bayram örenli
Bayram örenli - 2 yıl Önce

Bayram ören nezaman gelcek acaba

ISMAIL TEKMEN
ISMAIL TEKMEN - 2 yıl Önce

YAPRAKLIYA GELIRSE BIZDE KOYUMUZ OLAN YUKARIOZ DE DOGALGAZ ISTIYORUZ SAYGILAR DILERIM INSALLAH BARAJI NASIL YAPILDIYSA DOGALGAZIMIZDA OYLE GELSIN LUTFEN

SIRADAKİ HABER

banner304