banner198

Çankırı’dan bir ‘Dünya Markası’ doğuyor

İki yıl gibi kısa bir sürede fabrikasını kurarak üretime başlayan AKO AKÜ kapılarını Çankırı basınına açtı.

Çankırı’dan bir ‘Dünya Markası’ doğuyor
banner145

 İki yıl gibi kısa bir sürede fabrikasını kurarak üretime başlayan AKO AKÜ kapılarını Çankırı basınına açtı. AKO AKÜ Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, AKO AKÜ’nün sıfır atıkla üretim yaptığını dünyadaki en üst seviyedeki teknoloji ile üretilen akülerle global pazarda büyük hedeflere odaklandıklarını belirti.

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu'nun (AKO) Çankırı’daki dev yatırımı AKO AKÜ, hedef büyüttü. Otomotiv yan sanayinde faaliyete geçtiği ilk günden itibaren fark yaratan AKO AKÜ, üretime başladığı yıl 22 ülkeye ihracat yapma başarısına ulaştı.

AKO AKÜ Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, “İhracat yaptığımız ülkelerin sayısı, çok kısa bir sürede 22'ye çıktı. Hedefimiz 150 ülkeye ulaşmak.  Şu an yıllık üretim kapasitesi 3 milyon 500 bin adet. Nihai hedefimiz ise, 10 yıl içinde 10 milyon adet kapasiteye ulaşmak. Avrupa'nın en büyüklerinden biri olacağız. Sloganımız ‘harekete geç’. Ve biz harekete geçtik. Bir Türk markası, bir Çankırı markası olarak artık dünya yollarındayız” dedi.





-SANAYİ 4.0 YATIRIMI “AKILLI FABRİKA”-

Petlas, AKO Jant gibi Türkiye'nin gururu markalara hayat veren AKO, 100 milyon  dolar yatırım yaptığı akü fabrikasını, geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdi. Çevreye duyarlılığı, iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önemle örnek gösterilen  fabrika, otomasyon seviyesi ve robot uygulamalarıyla da ‘sanayi 4.0’ dönemine yaraşır bir yatırım olarak nitelendiriliyor. Fabrikanın çok kısa bir süredir faaliyette olduğunu ve dünya piyasalarına iddialı bir giriş yaptığını belirten Genel Müdür Hulki Büyükkalender, şunları söyledi:





-BU COĞRAFYADA BİR BENZERİ YOK-

“AKO AKÜ fabrikamız, kullandığı teknolojiler ve otomasyon seviyesiyle bu coğrafyada benzersiz. Coğrafyadan kastımız sadece Türkiye değil; tüm Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika. AKO AKÜ fabrikasının benzer teknolojisini sadece Kore ve Amerika’daki birkaç firmada görmek mümkün. Ürün dizaynlarındaki teknolojilerimiz, üstün performans ve kullanım süreleriyle, testlerde en iyi sonuçları alıyor. Sadece binek araçlar için değil, ağır hizmet araçları, marina araçları için de kullanılabilen “matrix press teknolojisi” ve “KaizenTüneli” uygulaması Türkiye’de sadece AKO AKÜ'de bulunuyor. Bu artı özellikleri taşıyan AKO AKÜ, uygun fiyat seçenekleriyle de, rüştünü ispat etmiş durumda. Küresel dünyada kısa sürede fark yarattık. Türkiye’de de “merdiven altı”, kayıt dışı üretici ve satıcıların oluşturduğu haksız rekabeti, maliyetteki avantajımız ile ekarte etmeyi hedefliyoruz. Ve nihai tüketicilere bu avantajı doğrudan yansıtarak, kaliteli, teknolojik üstünlüğe sahip akülerimizi uygun bedellerle almalarını sağlıyoruz. Satış pazarlamamızda AKO’nun Türkiye genelindeki yaygın şube ağı, dağıtım depoları ve ülkemizin en uzak noktalarına kadar ulaşabilen güçlü lojistik ağı da bize büyük güç katıyor.”



-YENİ BAŞLIYORUZ-

"Gelen ilk rakamlar ve piyasadan gelen tepkiler de çok olumlu. Üretimimizin yüzde 35'ini Türkiye'ye veriyoruz, yüzde 65'ini ise ihraç ediyoruz. Şu anda Türkmenistan, Azerbaycan, Malta, Malezya, Mısır, Bulgaristan, Fas, Yunanistan, Irak, Ukrayna, Gürcistan, Gine, Suriye, Moldova, Fildişi, El Salvador, Kongo, Lübnan, Ürdün, Tanzanya, Gambiya, Romanya olmak üzere toplam 22 ülkeye ihracat yapıyoruz. Her yaptığımız ihracat, diğer ihracat pazarlarının kapısını açıyor. Üretime geçtikten çok kısa bir süre sonra ortaya çıkan bu rakamlar, iddiamızı ortaya koyuyor. Ama daha yeni başlıyoruz. Hedefimiz 150 ülkede insanların güvenini kazanan bir marka olmak."



-TÜRKİYE'NİN YILDIZI OLACAĞIZ-

"Fabrikamızda tam kapasiteye henüz geçmedik. Bu nedenle halen 3 milyon 500 bin adet olan üretim kapasitemizde  nihai hedefimiz 10 yıl içinde 10 milyon. Böylece Avrupa’nın en büyük fabrikalarından biri olacağız. Türkiye üretimi akülerimizin, tüm dünya yollarında dolaşmasını istiyoruz. Büyük Türkiye'ye de bu yakışır. Bu noktada grup şirketimiz PETLAS, neler yapabileceğimizin en güzel örneği. Sadece Çankırı’nın değil, Türkiye’nin yıldızı olacağız. Medeniyetin beşiği olan Anadolu'dan Avrupa'ya, Asya'ya, dünyanın dört bir yanına ihracat zinciri kuracağız."





-SIFIR ATIK İLE TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI-

Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan AKO AKÜ’nün sıfır atıkla üretim yaptığını ve bu anlamda da tek olduklarını ifade eden Büyükkalender şöyle devam etti:

“Akü üretimi üç ana unsurdan oluşur. İlki kurşun metalinin işlenmesi, ikincisi plastik kutu kapak aksamı, üçüncüsü ise sülfürik asit ile şarj mekanizmasıdır. Fabrikamızın alt yapısı, bu üç temel unsurun işlenmesi sırasında ortaya çıkan tüm atıkların geri kullanıma sunulmasına olanak sağlıyor. AKO AKÜ, bu üç üretimde de tam otomatik ve dünyadaki en üst seviyedeki teknoloji ile kuruldu. Bu yönüyle Türkiye'de ilk ve tek, dünyada da sayılı fabrikalardan birisiyiz. Geri kazanım tesisinde hiçbir atığımız doğaya bırakılmıyor. Yani sıfır atık prensibiyle çalışıyoruz. Geri kazanım tesislerindeki potansiyel riskler de tamamen elimine edilmiş durumda. AKO AKÜ çevre dostu özelliği ile de Avrupa’daki ilk 5 tesisten biri."



-BABADAN OĞULA GEÇEN BİR İŞ KÜLTÜRÜ-

AKO AKÜ'nün insan kaynaklarına verdiği önemle de, rakiplerinden ayrıldığını söyleyen Büyükkalender, şu noktalara dikkat çekti:

"Sadece çevreye değil, insana da duyarlıyız. Küresel rekabette etkin bir oyuncu olmak için insan kaynağı bizim önceliklerimizden biri. 'Mutlu çalışan, mutlu işyeri' felsefesine inanıyoruz. Fabrikamız akıllı teknoloji ile birlikte çalışanlarına sağladığı imkanlarla da dikkat çekiyor. AKO AKÜ ailesinin üyesi iş arkadaşlarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde çalıştığı, babadan oğula geçen bir iş kültürü hedefliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki uygulamalarımız, çalışanlarımızı bilinçlendirmek için sürdürdüğümüz eğitimler de sürdürülebilirlik hedefimizin bir parçası. İşçilerimizin sosyal dünyalarındaki huzur ve mutlulukları da bizim için önemli. AKO AKADEMİ'miz “sürekli gelişim ve değişim odaklılık”, “iletişim, vücut  dili, ekip olma” gibi konularda da eğitimler vererek çalışanlarımıza rehberlik yapıyor. Kısacası   ihracat performansından çevreye verdiği öneme kadar, a'dan z'ye her yönüyle, Çankırı'da bir dünya markası doğuyor ve hepimiz buna tanıklık ediyoruz. AKO AKÜ ile hem Çankırı’nın hem de Türkiye’nin gururu olmaya hazırlanıyoruz."




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 22:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa özdemir
Mustafa özdemir - 7 yıl Önce

Yolunuz açık olsun Allah hayırlı bol kazançlar nasip etsin memleketime bu ve bu gibi hizmet getirenler den Çankırı nın kalkınmasında emeği geçenlerin Allah razı olsun selamlar

yatırımcı
yatırımcı - 7 yıl Önce

Yorumunuz da reklam içeriği bulunduğundan onaylanmamıştır.

Mustafa iinandık
Mustafa iinandık - 7 yıl Önce

Çankırılı olarak gurur duyuyor,teprikler Allah YARDIMCINIZ olsun.

Salih Altınbilezik
Salih Altınbilezik - 7 yıl Önce

Çankırıda böyle bir girişimi tebrik ediyor başarılar diliyorum.ilk önce sizin akünüzü alacağım.

Turan kiymaz
Turan kiymaz - 7 yıl Önce

Kimler vesile olduysa Allah razı olsun Çankırı'nın evladı olarak böyle bir yatırımla gurur duyuyorum
Allah hayırlı etsin

Yasar Uluçay
Yasar Uluçay - 7 yıl Önce

Hernekadar unutulmuş bir il olsada sonunda çankırının varlığını hatırlayan biri çıkmış kendisinden Allah razı olsun memleketimize böyle bir yatırım yaptığı için rabbim bol kazançlar versin temennimiz bundan sonrada yatırımların devamı

MUHTALİP YILDIRIM
MUHTALİP YILDIRIM - 7 yıl Önce

HAYIRLI uğurlu olsun ALLAH her daim yolunuzu ACIK etsin CANKIRI miza HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH

Ahmet inan
Ahmet inan - 7 yıl Önce

Tebrikler,hayirli olsun.Cankiri da bu yatirimi gerceklestirenlere tesekkur ederim.


SIRADAKİ HABER

banner304