banner198

İlçeyi Gizlice Terk Ediyorlar!

Çankırı'da sanayinin lokomotifi olacağı düşünülen Kurşunlu'da, ücretsiz izin bilmecesi can sıkmaya devam ediyor.

İlçeyi Gizlice Terk Ediyorlar!
banner145
Çankırı'da sanayinin lokomotifi olacağı düşünülen Kurşunlu'da, ücretsiz izin bilmecesi can sıkmaya devam ediyor. Okulların açılması ve kış ayının yaklaşması ile ne yapacağını bilemeyen işçi aileleri çareyi ilçeyi gizlice terk etmekte buluyor.

Kurşunlu Söğütsen Seramik Fabrikasında çalışan işçilerin bir kısmı fabrika yönetiminin aldığı kararla Ramazan Bayramı öncesi ücretsiz izine çıkartılmıştı. 


Pazartesi günü ücretsiz izinin bitimiyle iş başı yapmak için vardiyaya hazırlanan işçiler servisin gelmemesi ile bir şok daha yaşadı. Ücretsiz iznin bir hafta daha uzatıldığı bilgisini alan işçiler evlerine geri döndü. Adeta çileye dönen ücretsiz izin bilmecesinde büyük maddi sıkıntı çeken işçiler yetkililerin bilgi vermemesinden şikayet etti.


Öte yandan belirsizliğin sürdüğü fabrikada maaşlarını alamayan işçilerin ev kiralarını ödeyemediği ve yüklü market borcu yüzünden esnafın veresiye mal vermediği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Kredi kartı borcu nedeni ile icralık olan işçilerden bazılarının ev sahiplerine olan borçları yüzünden gece ev eşyalarını yükleyerek gizlice ilçeyi terk ettiği iddialar arasında yer alıyor. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 14:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
kursunlu18
kursunlu18 - 11 yıl Önce

kurşunlu da ki belediyecilik anlayışının ilçeyi getirdiği durumun başka bir şeklide budur....

Serkan Adıgüzel
Serkan Adıgüzel - 9 yıl Önce

baştan böyle olacağı belliydi. firmanın geçmişine bakıldığında yaptıklarını tahmin etmek çok zor değil. şimdi o büyük gölün olduğu doğa ne olacak? firmanın geldiği günlerde bir sürü kişi firma adına konuşuyordu. sanırım şimdi söyleyecekleri önemli. kandırıldık mı acaba?

SIRADAKİ HABER