banner198

Kızlaryolu Barajının Temeli Atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak Kızlaryolu (Devrez) Barajı'nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

Kızlaryolu Barajının Temeli Atıldı
banner145

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak Kızlaryolu (Devrez) Barajı'nın temel atma törenini gerçekleştirdi.


Bakan Eroğlu, Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'nin ardından Kızlaryolu (Devrez) Barajı'nın temel atma törenine katıldı.


Törene, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, DSİ Genel Müdürü Murat Acu katıldı.


Konuşmasında Çankırı’yı çok sevdiğini vurgulayan  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " "Çankırı'ya şu ana kadar yaptığımız yatırımlar 9 milyar TL'yi geçti. Bunlar içinde en büyük yatırım yapan Ulaştırma ve Orman Su İşleri Bakanlığı. Çankırı, Kastamonu arasındaki Ilgaz tüneli de Başbakanımızın Ulaştırma bakanlığı döneminde yapımına başlandı. Bütün yollar bölündü asfalt oldu. Yollarınız Afyon kaymağı gibi oldu. Gelmek çok kolay oldu. Eskiden buraya 3 saatte gelirdik şimdi neredeyse 1 saat 15 dk geldik. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Burada çok hatıralarım var. Mesai çalışması yaptığımız Çankırılılarla çalıştık. Çankırı’mıza Güldürcek Barajından güldür güldür su akıtacağız dedik suyu getirdik. Arıtma tesisi çok modern. İstanbul’da yaptığımız arıtma tesisi gibi burada da çok teknolojik bir arıtma tesisi yaptık. 225 km su boru hattı döşedik. Çankırı merkez dahil 6-7 yere su verdik.” dedi.


Çankırı'ya çok güzel hizmetler yaptıklarına değinen Eroğlu, "İlk defa suyu biz getirdik, ilk defa baraj ve gölet inşaatlarına biz başladık. Bu yeterli değil. İnşallah şimdi baraj sayısı 22, gölet sayısını 10'a çıkaracağız, toplam 32 tane baraj ve gölet yapacağız. İşte en büyük baraj da bugün temelini atacağımız Devrez Barajı. Barajın isminin oy birliğiyle Devrez Barajı olmasını kararlaştırdık. Devrez Barajı yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak, Çankırı, Kastamonu ve Çorum'a hizmet edecek." şeklinde konuştu.

 

Kızlaryolu Barajı'nın adının "Devrez Barajı" şeklinde değiştirilmesini  alanda bulunan vatandaşlara temsili oylatan Eroğlu, baraj adının Devrez Barajı şeklinde değiştirilmesine karar verdiklerini ifade etti.  


Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Barajın yapılacağı Kurşunlu Köpürlü köyünde kurulan platformda bulunan Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Kurşunlu Kaymakam vekili Betül Büyükkılıç ile yetkililere canlı bağlantı yapılarak Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatı ile temel atma töreni gerçekleştirildi.


Devrez vadisi boyunca Çankırı, Kastamonu ve Çorum illerin kapsayan toprakları sulu tarımla bulaştıracak olan proje tamamlandığında bölge ikliminin de değişmesi bekleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2019, 02:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
nol
nol - 4 yıl Önce

baraj yok

SIRADAKİ HABER

banner304