banner306
banner198

Kromlüks’ten İhracat Atağı

Türkiye’de endüstriyel mutfak, çamaşırhane ve soğutma sistemlerinin öncü firmalarından olan Kromlüks A.Ş. , yarım asırdır Türkiye’de kaliteli üretim ve teknolojinin güvenilir adresleri arasında yer alıyor.

Kromlüks’ten İhracat Atağı
banner145

Türkiye’de endüstriyel mutfak, çamaşırhane ve soğutma sistemlerinin öncü firmalarından olan Kromlüks A.Ş. , yarım asırdır Türkiye’de kaliteli üretim ve teknolojinin güvenilir adresleri arasında yer alıyor.


Ankara merkezli firma, Türkiye endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanları üreten ilk ve tek firma olması özelliği ile de sektördeki iddiasını koruyor.


Firmanın sektöre yönelik üretim faaliyetlerini ve 2014 yılına ait hedeflerini Kromlüks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Çelikten anlattı.


34 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Çelikten, kendilerinin de Çankırılı olduklarını ve işyerlerinde birçok Çankırılı istihdam ettiklerini anlattı.


Kromlüks’ün Türkiye'de yarım asra yakın tecrübesiyle endüstriyel mutfak, çamaşırhane, soğutma sistemleri ve hastane ekipmanları üreten ilk ve tek entegre tesise sahip olduğunu dile getiren Çelikten, “Ankara’da 25.000 m2’lik bir alanda üretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Firmamız yaklaşık 250 kişi istihdam etmekte olup; fizibilite, projelendirme, imalat, lojistik, montaj ve satış sonrası teknik servis hizmetleriyle sektöründe örnek bir firma özelliği taşımaktadır. Ana mutfak, pişirme, taşıma, soğutma ekipmanları üretimi ve pazarlanması, mutfakların projelendirilmesi, yenilenmesi, tasarım ve montajı ile otel-restaurant, askeri mutfaklar,  hastane mutfakları, pastaneler ve yurt mutfakları başta olmak üzere birçok sektörde hizmetlerini sürdürmektedir” dedi.


Çelikten, Kromlüks’ün endüstriyel mutfak sektöründe üretim, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetleri ile 40 yıla yakın bir süredir faaliyet gösterdiğini vurguladı.


Sektörde büyüme hedefiyle yollarına devam ettiklerini dile getiren Çelikten, Kromlüks’ün 2014’te büyük bir ihracat atağı içerine girdiğini ve daha fazla ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunacaklarını vurguladı.


Müşteri memnuniyeti için tek kaynaklı bir merkez oluşturduklarını ifade eden Çelikten, bir tesisin ihtiyacı olan tüm mutfak ihtiyaçlarının ve aynı zamanda çamaşırhane ihtiyaçlarının tek noktadan giderebilen bir pazarlama anlayışı ile yollarına devam ettiklerini kaydetti.


2014 yılına dair büyük ihracat ve imalat planları olduğunu söyleyen Çelikten,  “2013 yılının ilk yarısını tamamen ürün segmentimizi genişletmek ve daha da önemlisi geliştirmeye odakladık. Buna yönelik yaptığımız yatırımlarla kendimizi 2014’e de hazırlandık. 2013 yılında iç piyasadaki konumumuzu daha da güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Yeni ve sektörümüzdeki en büyük showroomlardan birinin hazırlığını tamamladık. 2014’te dış piyasada yeni bir takım yapılanmalar içeresine gireceğiz. 2013’te %30’ları bulan ihracatımızı 2014’te %40’ların üzerine çıkartmak istiyoruz. İhracat ülkeleri kapsamında 2014 yılında özellikle Afrika ülkelerine ihracatımızın yoğun olacağını tahmin ediyoruz” dedi.


Çelikten, insan odaklı hizmet anlayışını kendilerine düstur olarak benimsediklerini sözlerine ekledi. 





Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 21:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hisham Jouhar
Hisham Jouhar - 5 yıl Önce

We are Philadelphia co. in Palestine dealing with kitchen equipment , we are interested in your products , mobile /whats +972599909009/ [email protected]

SIRADAKİ HABER

banner304