banner198

Kurşunlu'ya 8 Milyon liralık Süt İşleme tesisi kuruluyor

Çankırı’da bugüne kadar bir proje için ödenmiş en yüksek hibe programında imzalar atıldı.

Kurşunlu'ya 8 Milyon liralık Süt İşleme tesisi kuruluyor
banner145
Çankırı’da bugüne kadar bir proje için ödenmiş en yüksek hibe programında imzalar atıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü, IPARD II programı kapsamında Kurşunlu'da kurulması planlanan günlük 15 ton süt işleme kapasiteli tesisin kurulumu için hibe sözleşmesini törenle imzaladı.

TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü hizmet binasında Öztu Mimarlık Mühendislik Bilişim Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi adına Ömer Emrah Sevdi  ve TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık protokolü imzaladı.

Çankırı Kurşunlu ilçesinde kurulacak olan tesisin günlük 15 ton süt işleme kapasiteli olduğu, firmanın Çankırı üreticisinden topladığı sütleri işleyerek, ayran, yoğurt, beyaz peynir, lor peyniri, krema ve kaşar peyniri üretimi planlandıkları ildirildi. Toplam kapalı alanı 4.184,5 m2 olarak planlanan yatırım İdari bina, İşleme tesisi, soğuk hava depoları gibi bölümlerden oluşmakta olup, projenin yatırım tutarı yaklaşık 8 milyon TL, alacağı hibe tutarı ise 4 Milyon TL civarında olacak.

 

Törene Çankırı Valisi Mesut Köse,  Kurşunlu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Yakup Ömeroğlu ve Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak katıldı. Vali Köse’ye proje hakkında kısa bilgiler aktaran İl Koordinatörü Akbıyık, verilecek olan hibenin Çankırı’da bugüne kadar bir proje için ödenmiş en yüksek hibe olduğunu aktardı.

 

- Hedef 100 bin istihdam -

TKDK çalışmaları hakkında da bilgi veren Akbıyık, “Kurumumuzun 2014 – 2020 yılları için belirlemiş olduğu stratejik hedeflerin başında, IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak toplam 1 Milyar 45 Milyon Avro tutarında hibe ile 100.000 kişiye yeni istihdam yaratılması gelmektedir. Bugün imzaladığımız sözleşme ile yatırım tamamladığında daimi olarak 26 kişiye istihdam sağlayacak projenin önemli detaylarından birisi de istihdam edilecek personelin en az % 30’unu kadın kontenjanı olarak belirlenmiş olmasıdır.” Dedi.

 

- Üretimin her aşaması AB Standartlarında gerçekleşecek -

İl Koordinatörü Emre Akbıyık ayrıca Kurşunlu’ya gerçekleştirilecek yatırımın sonunda işletmenin tamamında AB standartları sağlanmasının yanı sıra istihdam edilecek tüm personelin çalışacağı iş kolu üzerinde bilgi düzeyini arttırmak ve üretim kalitesinin standarizasyonu amacıyla Haccp Prensipleri, Kalite ve Gıda Güvenliği Eğitimi gibi konularda eğitimler düzenlenmesi hedeflendiğini açıkladı.

 

- IPARD ile Süt Üretim kapasitemiz 46 Ton arttı -

Kurum olarak destek verdikleri tüm sektörlere bütüncül bir anlayışla yaklaştıklarını vurgulayan Emre Akbıyık, IPARD programı konusunda şunları söyledi: “IPARD I programı kapsamında Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım çerçevesinde 19 projenin uygulanması tamamlanmıştır. Söz konusu projeler ile ilimizdeki işletmelere 1822 baş kapasite eklenmiş, süt üretim kapasitesi ise 46 ton artmıştır. Söz konusu artış ile birlikte üreticilerimizin sütlerini pazarlayacak uygun kanalları oluşturamazsak işletmelerimizin sürdürebilir olmaları mümkün gözükmemektedir. Bu anlamda bugün imzaladığımız sözleşme yaratacağı yeni istihdam olanaklarının yanı sıra süt üreticilerimize yeni pazarlama kanalları oluşturması bakımından oldukça önemlidir.”

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 23:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Gülyaprak
Mehmet Gülyaprak - 7 yıl Önce

Öncelikle kurşunlumuza hayırlı olsun yapılacak yer bellimi

sabri  kahveci
sabri kahveci - 7 yıl Önce

hayırlı olsun bizim memleketimiz herşeyin en iyisine layıktır

SIRADAKİ HABER

banner304