banner198

Çankırı Barosu'nun tabelası bakın neden indirildi?

Kastamonu – Çankırı yol kenarından rahatlıkla görülebilen Baro Bahçe tabelasının neden indirildiği sorusu açıklık kazandı.

Çankırı Barosu'nun tabelası bakın neden indirildi?
banner145
İki ay önce dikilen ve Kastamonu – Çankırı yol kenarından rahatlıkla görülebilen Baro Bahçe  tabelasının neden indirildiği sorusu açıklık kazandı.  

 

Türkiye Barolar Birliği tarafından satın alınarak Çankırı Barosu’na sosyal tesis kullanımı için tahsis edilen tescilli taşınmazda bulunan “Baro Bahçe” reklam panosu ve bahçeye sabitlenen şemsiyeler kaldırıldı.

 

 

Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 09.08.2007 gün ve 2525 sayılı kararı ile tescil edilen Kolağası Konağı’na dikilen tabela ve şemsiyelerin Orhan Yılmaz adlı vatandaş tarafından yapılan şikayet sonrası kaldırıldığı ortaya çıktı.

 

Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında 14.08.2014 tarih ve 1684 numaralı karar ile şemsiye ve tabelanın kaldırılması istendi. Kurul Baro başkanlığına karar tarihinden itibaren park olarak tanımlanan alada izinsiz olarak çimento harç ile sabitlenmiş,10 metre direğin ve üstüne sabitlenmiş tabelanın da bir ay içerisinde kaldırılması için süre tanıdı.

 

Kurul aynı kararda 01.11.2012 gün ve 218 sayılı kararı onaylayan 1/1500 ölçekli nazım imar planı tadilatı ile 1/1000 ölçekli nazım imar planında sosyal tesis olarak tanımlanan parselde ruhsatsız düğün yapılmasının 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilemeyeceğine karar verdi.  

 

Bir aylık sürenin dolmasının ardından Baro Bahçe tabelası ve şemsiyeler kaldırıldı.  Reklam Panosu ve şemsiyelerin projelendirlerek yeniden yerine  dikileceği edinilen bilgiler arasında yer almakta.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 15:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 10 yıl Önce

o orhan denen şahıs bi gün birinin elinde kalırsın ya dur bakalım. asmalı konak zamanında ot çöp yakarak kafa dinlemeye gelen insanlarıda rahatsız ediyordun. allaha havale ediyorum seni. bu işlerle para kazanıyosun prim yapıyosun onuda biliyoruz. bizim insaatlede ugraştın allahım büyük ve görüyor... hatta bi lakabın vardı şuan aklıma gelmedi

SIRADAKİ HABER