banner198

Çankırı Kütüphaneler Şehri Olmaya Hazırlanıyor

Uçak-Tren- Kütüphane projesinin tamamlanmasıyla Çankırı adeta kütüphaneler şehri olmaya hazırlanıyor.

Çankırı Kütüphaneler Şehri Olmaya Hazırlanıyor
banner145
Çankırı Belediyesi’nin ‘18 Ayda 18 Proje’ arasında yer alan Uçak-Tren- Kütüphane projesinin tamamlanmasıyla Çankırı adeta kütüphaneler şehri olmaya hazırlanıyor.

 

Kentpark alanında montajı devam eden uçağın kütüphaneye dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Uçağın gövdesine kurulan iskelelerle dış cephe boyaması sürdürülürken Cer Atölyesinde yaptırılan tren kütüphane için de tüm çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kitap okuma salonu işlevi görecek Tren vagonlarının iç mekan kaplamaları ve dizayn çalışmaları da titizlikle sürdürülüyor.

 

Çankırı'ya Kütüphaneler Şehri olarak yeni bir imaj kazandırmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, 3 farklı uygulama ile klasik kütüphane anlayışının dışında özel tasarımlı kütüphaneleri hizmete sunarak özellikle de çocukları bu farklı ortamlarda kitap okumaya özendirme çabasında olacaklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eğitim alanında yaptığı atılımlar paralelinde “18 Ayda 18 Proje” kapsamında hayata geçireceği dikkat çekici formlardaki kütüphanelerin, Çankırı’nın farklı bölgelerinde yaşayan çocuklar için okuma alışkanlığı edinme ve geliştirme yönünde önemli bir katkı sağlayacağı beklenmekte.

 

Öte yandan farklı kütüphanelerin üçüncüsü olan Gemi Kütüphanesi ile ilgili çalışmaların da önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade edildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER