banner198

Çankırı’da Doğu Türkistan için dua!

Çankırı Gönüllüleri Doğu Türkistan için sabah namazında buluştu.

Çankırı’da Doğu Türkistan için dua!
banner145

 Çankırı Gönüllüleri Doğu Türkistan için sabah namazında buluştu.

 

Çankırı Gönüllüleri Platformu Sabah namazında Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde Çin’in Doğu Türkistan Müslümanlarına uyguladığı ibadet ve inanç özgürlüğü yasağını kınamak için bir araya gelerek dua ettiler.

 

Sabah namazının ardından caminin önünde toplanan Çankırı Gönüllüleri Platformu üyeleri adına bir açıklama yapan Ali Solak, Dünyanın gözü önünde 40 milyon insan yok edilmeye çalışıldığını, ne özgürlükçü Batı ne de İslam Dünyasının bu feryatları duymadığını söyledi.

 

Çin Devletinin Doğu Türkistanlılara karşı tam anlamıyla terör estirdiğini belirten Solak, ‘Bir halkın yaşama hakkı, din ve özgürlükleri çıkar hesapları uğruna kurban ediliyor. Doğu Türkistanlılar, sadece Müslüman oldukları için, kendi değerlerinden vazgeçmedikleri için, ibadetlerini yerine getirmek istedikleri için öldürülmekte, zindanlarda çürütülmekte, aç bırakılmakta, sürgüne gönderilmektedir.” dedi.

 Foto galeriye git

Solak, “Müslüman ailelerin çocukları doğar doğmaz ellerinden alındı ve kaybedildi. Okul çağındaki çocuklar eğitim bahanesiyle götürüldü, bir daha kendilerinden haber alınamıyor. Nüfus planlaması adı altında doğumuna bir gün kalmış çocuklar bile kürtajla öldürülüyor. Kız çocukları okuma veya zorunlu çalışma bahanesiyle Çin’in başka bölgelerine esir gibi götürülerek, bir daha aileleri ile görüştürülmüyor. Okullarda anadilde eğitim yasaklandığı gibi, üniversite okumak isteyenlere de çok büyük engeller çıkarılıyor. Camiler birer birer kapatılıp, din adamları yoğun baskı altında tutuluyor. Devletin propagandasını yapmayan imamlar zindanlara tıkılıyor. Evlerinde dini Kitap bulunduranlar ya hapse atılıyor ya da ağır para cezaları ödüyorlar. Doğu Türkistan’da halkın çocuklarına dini eğitim aldırabileceği bir tane bile kurum bırakılmadı’’şeklinde konuştu.

 

Solak, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletimiz de Doğu Türkistan’da yaşanan bu hukuksuzluklara karşı sessizliğini bozmalı, Suriyeli kardeşlerimize kucak açtığı gibi mazlum Doğu Türkistan halkının da hamisi olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

 

Açıklamanı ardından Ahmet Mollamehmetoğlu Doğu Türkistan ve bütün İslam ümmetini birliği için dua etti.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER