banner198

Çankırı'da Köse dönemi başladı!

Çankırı Valiliği'ne atanan Mesut Köse göreve başladı.

Çankırı'da Köse dönemi başladı!
banner145

Geçtiğimiz hafta resmi gazete yayınlanan valiler kararnamesi ile Çankırı'ya atanan Vali Mesut Köse, Çankırı'ya gelerek görevine başladı.  Köse, Çankırı Valiliği önünde protokol üyeleri ve STK temsilcileri tarafından karşılanarak makamına geçti. Köse ilk açıklamasında şeffaflık vurgusu yaptı.

 
- Şeffaf olacağız -

Makamında ilk açıklamasını yapan Köse, ‘’Basın mensupları benim için önemli şeffaf olacağız. Sokaktan pazardan duyma bilgilerle haber yapacağınıza kafanıza takılan, sorulan soruları sorabilirsiniz. Daha önce benim yönettiğim kuruluş yaklaşık 10 katrilyonluk bütçeli bir kuruluştu. Yedi buçuk sene çok sakin güzel bir çalışma dönemimiz oldu. Bu şeffaf çalışma sistemimizi orda da uygulamıştık. Yani her türlü siyasetçi olsun, basın mensubu olsun bize bir konuyu merak ettiği zaman soruyordu bizde her türlü açıklamayı yapıyorduk." şeklinde konuştu.

 

 

Meslek hayatında ki geldiği süreci anlatan Köse, 1989 yılında Kaymakamlık mesleğine başladığını, 26 yıldır kamu hizmetinde bulunduğunu ifade etti. Köse, " Hedeflerimizi belirleyebilmemiz ve açıklamalar yapabilmemiz için öncelikle şehrimizi ve ilimizi tanımamız gerekiyor. Kuruluşlarımızı özel kuruluşlarımızı kamu kuruluşlarımızı bunların yöneticilerini ilçelerimizi köylerimizi belediyelerimizi en kısa zamanda incelemek suretiyle ihtiyaç olan kurum ve kuruluşlardan da brifing almak suretiyle de ilimizi en kısa zamanda tanımaya çalışacağız. Allah nasip ederse tabi bizim yapacağımız işler Devlet ve Hükümetin plan programları doğrultusunda olacak. Birinci önceliğimiz Devletin ve Milletin varlığının birlik ve bütünlüğünün korunmasıdır. Uyumlu ahenkli planlı ve ölçülebilir çalışma yine sadece bizim yaptığımız ve yapacağımız hizmetler değil tüm özel ve kamu tüm kuruluşların yapacağı çalışmaları da destekleyeceğiz. Özel sektörümüzü destekleyeceğiz. İstihdamın teşvik edilmesi içinde çaba sarf edeceğiz. Benim şimdilik tabi dediğim gibi ilimizi tanıyıp, yapacağımız iş planlarını size açıklayabilmem için biraz zamana ihtiyacımız olacaktır.’’ dedi.



Karşılamada, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Daire Amirleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER