banner306
banner198

Çankırı'dan üç proje onay çıktı!

Çankırı'da üç proje onay çıktı!

Çankırı'dan üç proje onay çıktı!
banner145
İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkındaki Yönerge çerçevesinde; İl Dernekler Müdürlüğünce Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden Çankırı'da faaliyet gösteren 7 derneğe ait projelerden  3'ü İç İşleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından son üç yılda her yıl bir derneğin projesi kabul görürken, bu yıl 3 derneğin projesinin kabul edildiğini hatırlatan Vali Özcan yaptığı açıklamada, bu gelişmenin sivil toplum kuruluşlarımız açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Vali Vahdettin Özcan, sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin artmasında bu tür proje faaliyetlerinin önemli olduğunu ve proje hazırlayacaklara Valilik tarafından her türlü desteğin verileceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca, kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu kurumları ile olan ilişkilerinin arttırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetleri her yıl çeşitli projelere verilen onaylarla destekleniyor.

Kabul edilen projeler şöyle:

1-    ELDİVAN ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ’NİN  “ENGELLEMEYİN! BENDE SİZDEN BİRİYİM.” ADLI PROJESİ. TUTARI : 69.606,00 TL.

2-    ÇANKIRI MERKEZ ELMAS KALEM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ’NİN “GENÇ NESİLLERİN OSMANLI KÜLTÜRÜYLE RANDEVUSU” ADLI PROJESİ. TUTARI : 90.658,00 TL.

3-    ÇANKIRI MERKEZ  İSTİKLAL YOLU EĞİTİM KÜLTÜR TURİZM VE GENÇLİK DERNEĞİ’NİN “KARINCA ORDUSU İSTİKLAL YOLUNDA” ADLI PROJESİ. TUTARI: 84.960,00 TL’DİR.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304