banner198

ÇKÜ Akademik Yılı törenle açıldı!

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Törenle gerçekleştirildi.

ÇKÜ Akademik Yılı törenle açıldı!
banner145

 Çankırı Karatekin Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni 22Ekim 2015 Perşembe günü gerçekleştirildi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekilleri Av. Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, RTÜK Üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ziya Şimşek, Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Prof. Dr. İbrahim Demirtaş il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş açılış konuşması yaparak Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin bilimsel ve kurumsal olarak henüz genç bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

 

Foto galeriye git


Rektör Savaş Çankırı Karatekin Üniversitesinin laboratuvarları ile alanlarında ülkenin ilk üçüne girecek düzeyde bir Üniversite olduğunu bunun meyvelerini de almaya başladıklarınıbir öğrencilerinin TUBİTAK tarafından yapılan Bilim projesi yarışmasında çok büyük üniversiteleri geride bırakarak Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.

 

Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş “Çankırı bir yaran şehri Çankırı Karatekin Üniversitesinin rektörü de bir yarandır. O yüzden biz, öğrencilerimiz için, Biz Çankırı halkı için varız. Elimiz, kapımız, gönlümüz sürekli açık oldu, açık olmaya da devam edecek” dedi.

Savaş konuşmasının son bölümünde Uluyazı kampüsünün gelişim sürecinden, fiziki ve teknik altyapısından ve yapılması düşünülen projelerden bahsetti ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

 

Prof. Dr. Alim İbrahim Savaş’ın konuşmasının ardından TUBİTAK Proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Yüksek Lisans öğrencisi Yaşar İpek’e Çankırı Karatekin üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş tarafından plaket verildi.

Daha sonra Çankırı Karatekin üniversitesinden emekli olan öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Reşit Brohi’ye ve kendisine ait resimleri üniversiteye bağışlayan Doç. Dr. Çağatay Akengin’e Çankırı Karatekin üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim savaş tarafından plaket verildi.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan için hazırlanan kısa sine vizyon gösteriminin ardından Vali Özcan’a Çankırı Karatekin Üniversitesine yaptığı katkılardan dolayı Rektör Savaş tarafından Fahri Doktora unvanı ve Teşekkür plaketi verilerek cübbe giydirildi.

2015 – 2016 Akademik Yıl açılışı RTÜK Üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya tarafından verilen “Medya ve Demokrasi” başlıklı ilk dersin ardından resim sergisinin gezilmesi ve kokteyl ile sona erildi.


Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 03:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adini siz koyun
Adini siz koyun - 8 yıl Önce

En iyi yaptığınız iŞ plaket vermek

SIRADAKİ HABER