banner198

Emekli öğretmen hayrına okul yaptırdı!

Muazzez Amaratoğlu’nun katkılarıyla yapılan 24 derslikli Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulunun açılışı töreni ge

Emekli öğretmen hayrına okul yaptırdı!
banner145

Bu yıl Çankırı'da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çifte mutluluk yaşandı.  Hayatı boyunca elde ettiği kazanımları biriktiren Muazzez Amaratoğlu’nun katkılarıyla yapılan 24 derslikli Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulunun açılışı töreni gerçekleştirildi.


Açılış törenine Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Yılmaz, Hayırsever Hanımefendi Muazzez Amaratoğlu ve oğlu Vedat Konyalı, daire amirleri,okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış öncesi konuşma yapan Muazzez Amaratoğlu, “Bugün o kadar gururlu ve mutluyum ki bunu tarif edemem. Çok hastayım ama koşa koşa geldim. O kadar güzel şeyler izledim ki çok duygulandım. 30-35 yıldır bu okulu yaptırmak için bekledim. İnsan yapmak istedikten sonra onu engel olacak hiçbir şey yoktur. Bu okulun yapımında emeği olan Sayın Valimize ne kadar teşekkür etsem azdır. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çankırı halkına teşekkür ediyorum. Güle güle kullanın” dedi.


Vali Vahdettin Özcan da yaptığı konuşmada, “Bugün Çankırı’da önemli bir olay gerçekleşiyor. Çankırı’nın zenginleri, işadamları var ama gönlümüze taht kuran Muazzez Annemiz var. Tüm zenginlerimize, hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum. Okullarımızı, sınıflarımızı yenileyelim. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından ValiVahdettin Özcan Muazzez Amaratoğlu’na plaket takdim ederek, “İlimize yapılan 24 derslikli ortaokulu yaptırmanız nedeniyle teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.

Projeyi tamamlayan yüklenici firma Adsızlar İnşaat Genel Müdürü İbrahim Adsız,Projenin hayate geçirilmesi için geceli gündüzlü titiz bir çalışma yürüttüklerini ve okulun tamamlanması srecinde büyük emekleri bulunan Vali Özcan ve hayırsever Muaez Amaratoğlu'na teşekkür etti.   


Açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesinin ardından tören sona erdi.







Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 03:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer Satılmış Topuz
Ömer Satılmış Topuz - 8 yıl Önce

Eğitimin insan yetiştirmede ne kadar önemli olduğu bilincini ,bizatihi tüm emeğinden hasıl olan birikimini bir okul yapımına bağışlayan bu saygin hocamızın idraki taktirlere şayan olduğu kadar,aynı zamanda bir kutup yıldızı gibi yol gösterici olması da çok güzel anlamlıdır.en saygı dolu duygularımla selamlıyor,mevlâmdan acil şifalar dileğiyle.Ömer Satılmış

Ali görür
Ali görür - 8 yıl Önce

Rektörü iplememisler:)

SIRADAKİ HABER