banner198

Evde Kedi Beslerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Evde Kedi Beslerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Evde Kedi Beslerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey
banner145
Evde kedi beslemek hayvan dostlarını evcil hayvan deneyimi konusunda oldukça tecrübe sahibi yapar. Öyle ki kedi maması bekleyen bir kedinin özlemle yolunuzu gözlemesi, oyun oynamak için olmadık yerlere tırmanması, sabah kucağınızda sizinle birlikte uyanması gibi sevimli tecrübeler yaşatır. Ancak kediyi sadece sevip beslemekle görev yerine getirilmiş sayılmaz. Temizliğini sağlamak, evdeki tehlikelerden korumak ve sağlığını önemsemek gerekir.


Her evcil hayvanda olduğu gibi kedinin de özel eşyaları olması gerekir. Kedi yatağı, kedi maması, kedi taşıma çantası, kedi oyuncağı, kedi tarağı gibi da birçok petshop malzemesini temin etmek önemlidir.


Düzenli temizlik, hijyenik ortam

Hem evde yaşayan kişiler için hem de kedinin daha sağlıklı bir ortamda yaşaması için evde düzenli olarak temizlik yapılmalıdır. Tüy döken kediler evin kirlenmesine sebep olabiliyor. Kedinin kişisel alanını oluşturan; kedi yatağı, mama kabı, kum kabı gibi malzemeler de düzenli aralıklarla değiştirilmeli, temizliği sağlanmalıdır. Kedilerin bağırsak sağlığını tehdit eden tüy yumaklarını önleyici ürünler tercih edilebilir.


Yasak bölge: mutfak

Kediler için tam bir cazibe merkezi olan mutfak aynı zamanda tehlikeli bir alandır. Mutfakta ulaşabileceği masa ve tezgahta yiyecek ve kesici aletler bulundurulmamalıdır. Kedinin mutfağa girme ihtimali düşünülerek mutfak kapısı kapalı tutulmalı, kedinin o bölgeyi yasak bölge olduğunu anlaması sağlanmalıdır.


Süs eşya, saksı ve fotoğraf çerçeveleri

Kediler zıplayan, koşan evin içinde çıkabileceği her yere çıkmak için çaba harcayan canlılardır. Kedilerin önemli eşyaları kırmaması, kalıcı hasarlar bırakmaması için kedinin ulaşabileceği alalarda biblo, çerçeve, vazo, saksı vb eşyalar bırakılmamalıdır. Kırılan eşyalar kediniz için kesici ve yaralayıcı olabilir.


Açık pencereler

İstatistikler ne yazık ki birçok kedinin açık bırakılan pencerelerden aşağı düştüğünü veya atladığını gösteriyor. Kediler meraklı ve enerjik hayvanlardır. Açık bırakılan her pencere yeni bir oyun alanıdır onlar için. Zemin katta oturulmadığı sürece kedilerin can güvenliği için pencereler kapalı tutulmalı veya sineklik takılarak önlem alınmalıdır. Bahçeli evlerde kedinin dışarıda rahatlıkla dolaşıp geri dönebilmesi için kedi kapısı tercih edilebilir.


Pirelenmeler

Kediler, yapı itibariyle parazitlere ve pirelenmeye karşı çok hassastır. Evcil hayvanlarda pirelenme evdeki diğer kişileri de etkilediği için zahmetli bir problemdir. Düzenli veteriner kontrolü, pire spreyi veya pire tasması gibi alternatifler değerlendirilerek kediler pireye karşı korunabilir.


Bu basit bilgiler ile sağlıklı ve mutlu bir evcil hayvan edinilebilir, kediler için ihtiyaç duydukları sıcak yuva ortamı sağlanabilir. Kediniz için tüm pet shop malzemelerine
www.petzimo.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Kedinizin ihtiyacı olan A’dan Z’ye her ürün Petzimo’dan kolayca satın alınabilir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER