banner306
banner198

Ilgaz’da “mobil karakol” dönemi!

İlimizin ilk Mobil Asayiş Jandarma Karakolu Ilgaz ilçemizde hizmete sunuldu.

Ilgaz’da “mobil karakol” dönemi!
banner145

İlimizin ilk Mobil Asayiş Jandarma Karakolu Ilgaz ilçemizde hizmete sunuldu.

 

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmete giren özel donanımlı “Mobil Asayiş Karakolu” uydu telefonları sayesinde, en ücra noktalarda bile vatandaşa Jandarma hizmetlerini ulaştırıyor. İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş tarafından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve basın mensuplarına araç hakkında bilgi verdi.

 

Vali Vahdettin Özcan; “Bugün jandarmamızın önemli bir işlev ve fonksiyon kazandıracak olan bir hizmetini sizinle paylaşmak istiyoruz. İl Jandarma Komutanımız Sayın Albay Halil Altıntaş çağdaş ve modern hizmet anlayışını Çankırı’da vatandaşlarımıza sunmanın gayreti içerisinde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Mobil karakolun, 4 kişilik jandarma timinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edildiğini anlatan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, “Özellikle turistik bölgelerde ve yol üzerinde bu Mobil Asayiş Karakolu kullanacağız. Aynı zamanda hizmetin yerinde ifa edilmesi kapsamında karakola gelme imkanı olmayanlar için personelimiz aracılığıyla vatandaşın ayağına hizmeti götüreceğiz ve elimizden geldiğince şahısların karakola gereksiz yere intikal etmesinin önüne geçmiş olacağız. Aynı zamanda önleyici kolluk hizmetleri kapsamında Jandarmanın varlığını değişik yerlerde 24 saat esasına göre kullanabilmek maksadıyla son derece teknik donanıma sahip olan bir araç Çankırı’ya kazandırılmış oldu.” Diye konuştu.

 

Altıntaş, mobil karakolların özellikle Ilgaz, Yıldıztepe, D100 Karayolu üzerinde ihtiyaç duyulan yerlerde asayiş ve emniyeti sağlamak için hizmet vereceğini vurguladı.

 

Jandarma Mobil Karakol Aracı

 

Jandarma Mobil Karakol Aracı, son sistem teknoloji kullanılarak tasarlandı.

 

Araçta iki dış, bir de iç kamera bulunuyor. Kameraları kayıtları anında merkeze gönderilebiliyor. Telsiz ve network sistemlerinin de kurulu olduğu araçlarda, ses ikaz siren sistemi de yer alıyor.

 

Dört kişilik personelin her türlü ihtiyacını karşılayacak mobil karakolda ayrıca 2 kişilik ranza sistemi, lavabo, tuvalet, klima, yemek masası, buzdolabı yer alıyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 05:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304