banner198

İnce Geliş Tuz Yolu yürüyüşü başladı

Çankırı’da 'İnce Geliş Tuz Yolu' adıyla oluşturulması öngörülen rota, Türkiye'nin uluslararası standartlarda işaretlenmiş 18. kültür rotası olacak.

 İnce Geliş Tuz Yolu yürüyüşü başladı
banner145

Geçmişte tuz kervanlarının geçtiği yollun turizme kazandırılması amacıyla 10 kişilik grup tarafından doğa yürüyüşü başlatıldı.


Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervlerinin bulunduğu Çankırı’da 'İnce Geliş Tuz Yolu' adıyla oluşturulması öngörülen rota, Türkiye'nin uluslararası standartlarda işaretlenmiş 18. kültür rotası olacak.

 

Çankırı Tuz Mağarasından çıkarılan tuzun, Orta Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgesine sevkini sağlıyan İnce Geliş Tuz Yolu rotasının belirlenmesi amacıyla Timur Özkan ve Ömer Faruk Eryılmaz öncülüğünde 10 kişi, Tarihi yürüyüşe başladı.

  Haberin foto galerisine tıkla git

Eryılmaz yürüyüş ile ilgili yaptığı açıklamada; "Tuz kervanlarının kullandığı yol binlerce yıllık. Bu yol maceralarla dolu bir yol. Eşkıyalıklar, soygunlar, baskınlar var. Dolayısıyla tuzu taşıyanlar, bu yollarda birlikte gitmek zorundaydı. Tuz Mağarası'ndan çıkartılan tuzun taşındığı bu yolu dünya kültürüne, Türkiye ve Çankırı turizmine hediye etmek istedik." dedi.

 

Tuz Mağarası'ndan başlayacak olan 80 kilometrelik yolu 4 günde tamamlamayı planlayan grup, yürüyüş boyunca bir gece otelde konakladıktan sonra, Ildızım ve Hocahasan köylerinde de 2 gece kamp yaparak yürüyüşü tamamlayacak.

 

Yürüyüşe; Prof. Dr. Hüseyin Sarı (Ankara Üniversitesi, Kültür Rotaları Derneği Y.K. Üyesi), İhsan Alboğa (Tempo Turizm Sahibi), Ruhi Ceylan (Çevre Şehircilik Bakanlığında Müşavir), Derya Duman (Doğa Rehberi), Arzu Temizsoy Duman (Doğa Yürüyüşçüsü), Cabbar Yıldız (Kameraman, TRT’den Emekli), Muharrem Hançerli (Doğa fotoğrafçısı), Ömer Faruk Eryılmaz (Araştırmacı - Yazar), Timur Özkan (Mimar, Gezgin, Gezi Yazarı) ve Ercan Şeker (Gazeteci) katılıyor.
 Haberin foto galerisine tıkla git










Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 23:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
adnan
adnan - 8 yıl Önce

halktan katılım olmayacakmı bu yürüyüşe katılmak isterdim

Yürüyüş
Yürüyüş - 8 yıl Önce

adnan bey bir şey kaybetmiş sayılmazsınız. alanında uzmanların yer aldığı teknik bir geziydi. rota çizmek ve eski kalıntıların yerini tespit etmek adına düzenlenen bir yürüyüştü. rota çizimi gerçekleşip işaretlendirmeler yapıldıktan sonra doğa yürüyüşçülerinin hizmetine açılacak.

adnan
adnan - 8 yıl Önce

çok tşk ederim bilgilendirme için

SIRADAKİ HABER

banner304