banner306
banner198

İtfaiye Teşkilatı 300 Yaşında

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 300. yıl dönümü Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İtfaiye Teşkilatı 300 Yaşında
banner145
 İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 300. yıl dönümü Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

 

Hafta nedeniyle düzenlenen programa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile çeşitli meslek odalarının temsilcileri katıldı.

 

Törende konuşan İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, itfaiye teşkilatının kuruluşu ve tarihsel süreci hakkında bilgiler vererek, Çankırı itfaiyesinin her türlü teknik donanıma sahip olduğunu söyledi. İtfaiye teşkilatının son yıllarda geliştiğini ve mesleki açıdan kurumsallaştığını belirten Semerci, ''Günümüz itfaiyesi yangına, ağaçtaki kediye, trafik kazasında sıkışan yaralıya hatta eve giren yılana bile müdahale ediyor. İmdat diyen herkesin yardımına koşuyoruz'' diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından itfaiye erleri düzenlenen tatbikatlarda becerilerini sergiledi, teknik ekipmanlarını tanıttı. İlk olarak Osmanlı döneminde yangınlara müdahale eden tulumbacılar  nostaljik bir gösteri düzenledi. Tulumbacıların ardından ise yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleşti. İtfaiye personeli, kurtarma aracını kullanarak yaralı bir vatandaşı ikinci kattan indirip sağlık ekiplerine teslim etti.

 

Bina içerisinden yapılan kurtarma tatbikatının ardından trafik kazalarında yapılan yaralı kurtarma çalışmaları tanıtıldı. Araç altına sıkışan bir yaralının kurtarılması ve araç içinde sıkışarak hayatını kaybetmiş bir insanın çıkarılması alandakilere gösterildi. Gösteriler sırasında kullanılan teknik ekipmanlar da tanıtıldı. 

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304