banner306
banner198

KUZKA'dan Çankırı eğitimine destek!

KUZKA'dan Çankırı eğitimine destek...

KUZKA'dan Çankırı eğitimine destek!
banner145
Çankırı'da devlet okullarında eğitim gören engellilerin eğitimlerine daha rahat devam etmelerini sağlamak amacıyla Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Engelsiz Okullar Projesi" KUZKA desteğiyle hayata geçirilecek.

 

KUZKA 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Engelsiz Okullar Projesi" sözleşmesi için Ajans Genel Sekreterlik makamında imza töreni düzenlendi.

 

Ajans merkez binasında gerçekleştirilen imza törenine Ajans Genel Sekreter Vekili Av. Hilmi Egrür ile Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı katıldı. Projenin imza töreninde konuşan Yazıcı, proje ile devlet okullarında eğitim gören engelli öğrencilerin önündeki eğitim mekânlarından kaynaklı engellerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Yazıcı, proje kapsamında engellilerin de diğer bireyler gibi eğitimlerini devam ettirebilmesi için okullarda altyapı çalışmalarının yapılacağını belirterek: "Engellilerin kendi okullarına kolay ulaşmalarını sağlayacağı için bu projenin onlar açısından bir mutluluk kaynağı olacağına inanıyorum" dedi. Toplam bütçesi 1.062.460 TL olan ve 636.820.43 TL'si (%60) KUZKA tarafından karşılanacak Engelsiz Okullar Projesi 24 ayda tamamlanacak; proje kapsamında okullarda engellilere yönelik asansörlerin kurulması, rampaların yapılması, tuvalet ve lavaboların engellilerin kullanıma uygun hale getirilmesi planlanıyor. (Salih Bahbaş)

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 04:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304