banner198

Merakla beklenen SGK ihalesinde bakın ne oldu?

Çankırı'nın en merkezi yerinde meydan olması istenen SGK taşınmazları ihale edildi.

Merakla beklenen SGK ihalesinde bakın ne oldu?
banner145
Çankırı Valiliği yanında  cazibe merkezi olarak dikkat çeken  SGK taşınmazları ihale ile satışa çıkartılmıştı. Kamuoyunca merakla bekenen ihale dün gerçekleştirldi.


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Çankırı Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne ait Çankırı şehir merkezinde 4 bin 627 metrekare yüz ölçümü bulunan alandaki taşınmazlar 29 Ekim 2015 tarihinde yapılan  ihale ile satışa çıkartılmıştı.  


Haber Merkezimizin elde ettiği bilgiye göre; teminat tutarı 1 milyon 605 bin 168 TL olan, 32 milyon 103 bin 350 lira muhammen bedelli ihaleye giren olmadı. İkinci ihalenin ise uzun bir zaman alacağı ve et bir tarihinin olmadığı öğrenildi.


İmarda yeşil alan olarak gösterilen,  SİT alanı yanında bulunan taşınmazların yıkılıp yerine AVM yapılacağı söylentileri kamuoyunda sıklıkla konuşuluyordu.  


Öte yandan Çankırı Belediyesi tarafından meydan olarak yapılması öngörülen taşınmazların hibe ile devredilmesi mümkün değil. SGK mevzuatına göre bütün sigortalıların ortak hakkı olan taşınmazın devredilmesi kanunen yasaklanmış durumda. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER