banner198

Özcan, "Kadına karşı şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Çankırı Atatürk Stadı’nda “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Özcan,
banner145

 “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” yürüyüşüne katılan Vali Vahdettin Özcan, “Bizim geleneğimiz, kültürümüz, kadına verilen değer üzerine kurulmuştur. Ama maalesef modern dünyada kadına karşı şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Çankırı Atatürk Stadı’nda “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen etkinliğe Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan’ın yansıra İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, sağlık çalışanları, daire amirleri ve eşleri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrasında bir konuşma yapan Vali Özcan, “Bizim geleneğimiz, töremiz, kültürümüz, köklerimiz kadına verilen değer üzerine kurulmuştur. Ama maalesef modern dünyada kadına karşı şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu itibarla 8 Mart’ı çok önemsiyoruz. Bugün değerli protokol eşleri hanımefendiler ile birlikte kadına şiddete hayır diyelim dedik ve beraber olduk. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çankırı’dan bir ses yükseltmek istiyoruz. İnşallah bu tüm Türkiye’de bugün bu saatte bu şekilde yayılmış olur. Aslında son 15-20 yıldır kadın hakları üzerinde önemli mevzuat değişiklikleri, bir anlamda pozitif ayrımcılık yapıldı. Bizim de hem belediye meclislerinde hem mahalle muhtarlıklarımızda hem de köy muhtarlıklarımızda bayanlarımız çok iyi idarecilik yapmaktadırlar. Salı günü gerçekleştireceğimiz kutlamada da 4 mahalle ve köy muhtarımızı inşallah ödüllendireceğiz. Kadına verilen değerin modern toplumlarda en büyük ölçek olduğunu ifade etmek istiyorum. Tekrar hepinizin Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER