banner198

Özel Güvenlik Şirketlerinin Beklentileri

Özel Güvenlik Şirketlerinin Meslek Yüksekokullarından Beklentileri

Özel Güvenlik Şirketlerinin Beklentileri
banner145
Konferansı Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapraklı Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “Özel Güvenlik Şirketlerinin Meslek Yüksekokullarından Beklentileri” Konferansı,Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Çetin Group Güvenlik Koordinatörü Ümit Yüksel, Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oral Düzdemir ve Öğretim Görevlisi Eray Göç katıldı.


Konferansta güvenlik sektörünün sorunları, işleyişi, Türkiye’de ve dünyadaki yeri anlatıldı. Güvenlik sistemi yönetimi, elektronik destekli güvenlik, işe alım ve mülakat gibi güvenlik sektörünün temel konularına değinen Ümit Yüksel, insanlığın varlığından bu yana güvenlik olgunun var olduğunu ve günümüzde ise 13 milyar Euro ile dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olarak dikkat çektiğini söyledi. Yüksel, güvenlik sektörünün bugün Türkiye’de 213.718 istihdama ulaştığını belirterek güvenlik sektöründe istihdamdan çok profesyonel eleman sıkıntısı olduğunu söyledi. Doç. Dr. Oral Düzdemir ise güvenlik sektöründe her sektörde olduğu gibi nitelikli insan bulma problemi olduğunu belirtti ve Öğretim Görevlisi Eray Çağ da özel güvenlik şirketlerinin işe alım sürecinde Özel Güvenlik ve Koruma Bölümlerinden mezun olan öğrencileri tercih gerekliliğini vurguladı.


Konferans Doç. Dr. Oral Düzdemir’in Ümit Yüksel’e konferansa katılımlarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 02:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER