banner198

Rastgele seyahat deyip Çankırı’ya geldiler

İzmir’de yaşayan iki genç seyahat etme planı yaparak, son kuraya göre kura çekip seksen birinci olan Çankırı’ya geldi

Rastgele seyahat deyip Çankırı’ya geldiler
banner145
 İzmir’de yaşayan iki genç seyahat etme planı yaparak, son kuraya göre kura çekip seksen birinci olan Çankırı’ya geldi.


İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi olan Barış Can Sever ve Aytunç Erçifci, twitter’de “#rastgeleseyahat” adlı hastag oluşturarak gezmeye karar verip Çankırı’ya geldi.


Öğrencilerden AytunçErçifci, yaptığı açıklamada, hayatında Çankırı’ya ilk defa geldiğini ifade ederek, kenti güzel bulduğunu söyledi.


Seyahat etmesini sevdiğini ve seyahati bir amaç olarak gördüğünü belirten Erçifci, şunları kaydetti:


“İnsanlar bir yerlere giderken amaçları uğruna gidiyorlar. Bizde seyahati amaç edinip bir sistem geliştirdik. Türkiye’deki illeri küçük kağıtlara yazıp bir kasenin içerisine atıp kura çektik. En son kalan kente de seyahat etmeyi kararlaştırdık. Hakkari’de çıksa gitmeyi kafamıza koymuştuk, seksen birinci kurada Çankırı çıktı ve İzmir’den Ankara’ya trenle gelip oradan otobüs yolculuğuyla Çankırı’ya geldik.”


Barış Can Sever de daha önce Çankırı’ya önyargıyla baktığını, kente gelip insanlarla tanışınca bunun böyle olmadığını gördüğünü anlattı.


Çankırı’ya gelerek Anadolu insanını tanıma fırsatını bulduklarını ifade eden Sever, “Biz Anadolu’nun ekmeğiyle toprağıyla buluşmak istiyorduk ve Çankırı’ya geldik. Buralar beklediğimizden güzel çıktı. Buranın önemli olan yaran kültürünü tanıma fırsatını bulduk.


Kızılırmak ilçesine gittik. Burada benim için önemli olan ailevi hayalimi gerçekleştirdim. Teyzem ile kocası 20 yıl önce sağlık personeliyken burada tanışıp evlenmişler. Kendilerine Çankırı’ya gideceğimden bahsettiğim zaman oralara gitmemizi önermişlerdi ve geldik. Oradaki insanlarla tanıştık Kızılırmak nehrinin kenarında çektiğimiz kuranın kağıdını buraya bıraktık. Biz Anadolu’nun samimiyetini hissettik. Buralarda bir dayanışma var.  Biz burada insanların 20 yıl önceki insanları hatırladığını gördük” şeklinde konuştu.


Sever, ekonomik durumlarına göre Türkiye’deki şehirleri gezmeye devam edeceklerini dile getirerek, gezmenin kendilerine çok şey kattığını sözlerine ekledi.




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2013, 00:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
erdoğan gürbüz
erdoğan gürbüz - 10 yıl Önce

yolunuz açık olsun gençler konyayada bekleriz

neslihan
neslihan - 10 yıl Önce

Harikasiniz. Rastgele seyahatlerinizin artarak devam etmesini dilerim. Ne guzel. :)

aytunç erçifci
aytunç erçifci - 10 yıl Önce

Yorumlar için çok teşekkür ederiz. Çankırı'ya bu seyahati yaptığımız için çok mutluyuz. Yeni kuramızda Erzurum çıktı. Konya üçüncü kurada çıkar umarım :)

Şevket
Şevket - 7 yıl Önce

Bir hayali gerçekleştirmek.

SIRADAKİ HABER