banner198

Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut son yolculuğuna uğurlandı!

Afrin şehidimiz Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut son yolculuğuna uğurlandı!
banner145

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı sırasında kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan Çankırı Korgun ilçesi nüfusuna kayıtlı Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) , Kırıkkale Nur caminde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un cenazesi, Çalılıöz Mahallesi'nde oturan baba evine getirildi. Burada dualar okundu ve helallik alındı. Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Şehit Erdem Mut’un cenazesi, buradan cenaze namazının kılınacağı Nur Camiine götürüldü.

 

Nur camide Şehit’in eşi Gizem Mut eşinin giydiği bir tişörtü elinden bırakmayararak onu devamlı koklayıp eşinin naşının kuçaklayarak göz yaşları döktü. Şehitin annesine babasına “Ağlamayın. sevindirmeyin o teröristleri, ağlamasına rağmen bakın ben ağlamıyorum” şeklindeki sözleri, çevresindekilere duygulu anlar yaşattı.

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak, Kırıkkale milletvekilleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan katıldı.
 

Şehit Pilot Üsteğmen Mut’un cenaze namazına Çankırı'dan da katılım oldu. Başta Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş olmak üzere Çankırı protokolü, Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Çankırılı da katıldı. Cenaze töreninde on binlerce vatandaş da hazır bulundu.


Şehit Üsteğmen Erdem Mut, İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verildi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER