banner306
banner198

Ilgaz Serçeler'de bilanço ağır oldu!

Ilgaz Serçeler köyünde çıkan yangında 27 ev anılarıyla birlikte yanarak kül oldu.

Ilgaz Serçeler'de bilanço ağır oldu!
banner145

 Serçeler köyünde çıkan yangında bilanço rakamları açıklandı. Sabah saatlerinde  bir evde soba alevlerinin odaya sıçraması ile başlayan yangıda rüzgarın da etkisi ile 27 ev anılarıyla birlikte yanarak kül oldu. 

 

Ilgaz ilçesine 9 km mesafede bulunan Serçeler Köyünde, sabah 10.00'da 80 yaşındaki  Güldane Taşçı'nın yalnız yaşadığı  evinde yaktığı sobadan çıkan alevlerin büyümesi sonucu evinde yangın çıktığı bildirildi. Otuz bir kişinin yaşadığı 47 haneli köyde,  alevlerin rüzgarında etkisi ile bitişik nizamlı evleri sararak sıçraması sonucunda 27 ev kullanılamaz hale getirdi.





Yanan evlerin 3'ü haricinde diğerlerinin yazları kullanılması büyük bir faciayı da önlemiş oldu. Yangında Güldane Taşçı el ve ayaklarından hafif şekilde yaralandı, tedavisi ayakta yapıldı.



Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; yangına Çankırı, Ilgaz, Kurşunlu, Korgun, Tosya ve Ilgaz Orman İşletme’ye ait itfaiye araçları ve Çankırı, Çerkeş ve Bayramören Orman İşletmelerine ait (5) arasöz aracıyla müdahale edildiği aktarıldı.




Soğutma çalışmalarına devam edildiği köyde hasar tespit çalışmalarının AFAD İl Müdürlüğünce evleri yanan yazlıkçıların gelmesi ile başlanacağı açıklandı. 

 


Çankırı AFAD tarafında  yeteri sayıda çadır kurulduğu Kızılay tarafından da köyde yemek dağıtımı yapıldı. Vali Mesut Köse'de yangının ardından köyde incelemelerde bulunduğu öğrenildi..

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 03:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304