banner198

Çankırı Hamzalı Sulaması’nda Sona Yaklaşıldı…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çankırı’da inşa edilen Kızılırmak Hamzalı Sulaması’nda sona yaklaşıldı.

Çankırı Hamzalı Sulaması’nda Sona Yaklaşıldı…
banner145
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çankırı’da inşa edilen Kızılırmak Hamzalı Sulaması’nda sona yaklaşıldı. Çalışmaların son hız devam ettiği proje ile 95 bin 510 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

 

- Projenin İlk Aşamasında 32 Bin 390 Dekar Zirai Alan Sulamaya Açıldı -

 

Yüzde 83 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bozkırda sulu tarımın en önemli projelerinden birisi olan Hamzalı Sulama Projesi’nin tamamlanan kısımlarıyla 2016 yılı sulama sezonunda toplam 32 bin 390 dekar zirai alan sulamaya açıldı. Yılsonuna kadar da geriye kalan 63 bin 120 dekar zirai araziye ait sulama şebekesi tamamlanacak. Böylece 2017 yılı sulama sezonunda toplam 95 bin 510 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşmuş olacak.

 


- “Çeltik Üretimi Yörede 6 Katına Çıkacak” -

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çankırı’da sulanmadık münbit toprak bırakmayacaklarını ifade ederek “Kızılırmak Hamzalı Sulamasını hizmete aldığımızda toprak ve su kaynaklarının değerlendirilmesi adına ciddi bir mesafe kat etmiş olacağız. Sulama alanında ki artışa bağlı olarak yörede özellikle çeltik üretimi 6 katına çıkacak. Ayrıca mevcut ürünler yerine daha farklı alternatif ürünler ekilebilecek. Çiftçilerimizin yüzünü güldürecek bu proje ile milli ekonomiye yılda yaklaşık 40 milyon TL zirai gelir artışı ile 95 bin kişilik zirai istihdam sağlanacak.” diye konuştu.








Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER