banner198

Ankara Kulübü Üyeleri İnce Geliş Tuz Yolunu Gezdi

Ankara Kulübü Üyeleri İnce Geliş Tuz Yolunu Gezdi

Ankara Kulübü Üyeleri İnce Geliş Tuz Yolunu Gezdi
banner145
Son günlerde giderek artan şekilde ilgi gören İnce Geliş Tuz Yolu'nda bugün; Ankara'dan iki ve İstanbul'dan bir olmak üzere üç ayrı grubun yürüyüş yaptığı öğrenildi.


Ankara'dan gelen gruplardan biri de başkentin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Ankara Kulübü Derneği oldu.


Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Maden liderliğindeki konuklar Çankırı'dan başladıkları yürüyüşlerine Mamu Köprüsü-Sumucak Köprüsü-Sumucak Köyü hattında devam ettiler. İnce Geliş Tuz Yolu'nun en güzel kısımlarından birini teşkil eden Devrez Vadisi'ne hayran olduklarını söyleyen gezginler Şekerler Termal Andinate Otel'de yorgunluk attılar.




- Ankaralı Seymenler Çankırı Kalesi'ndeki seyir terasında oynadı -

Aralarında Kulübün Kurşunlulu üyeleri; Kadir Çimen, Ruhi Ceylan ve Timur Özkan'ın da bulunduğu grup üyeleri; ilimizde bulundukları esnada Çankırı Kalesi'ndeki seyir terasında, "Atım Araptır"ı oynayıp, Ankara'nın bu ünlü oyun havasının “Vilayetim Ankara” şeklindeki sözlerini “Memleketim Çankırı” diye değiştirerek sürpriz yaptılar.




1930'lı yıllarda kurulan Ankara Kulübü Derneği, Ankara'nın en eski ve en köklü sivil toplum kuruluşu özelliği taşıyor. 3 binden fazla üyesi  bulunan dernek Ankara'da düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleriyle tanınıyor.




İlgili haberleri okumak için haber başlığına tıkla: 

İnce Geliş Tuz Yolu'nda Cumhuriyet coşkusu

İnce Geliş Tuz Yolu Uluslararası turizme açıldı

'İnce Geliş Tuz Yolu”  resmi makamların ilgisini bekliyor


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 23:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Irmak
Osman Irmak - 2 yıl Önce

Çankırı ve ilçelerimizi tanıtımı ve oyunları için Ankara kulübü derneği başkanı ve üyelerine çok teşekür ederiz. Bu yerel değilde ulusal yayın kuruluşlara yayılsa daha iyi olur.

SIRADAKİ HABER

banner304