banner198

ÇANDEF En Sevgiliyi andı!

İstanbul’daki Çankırılılar Kutlu Doğum Haftası Programında “En Sevgili”yi andı.

ÇANDEF En Sevgiliyi andı!
banner145

 İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF), Ülkemiz genelinde her yıl Nisan  Ayında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşrifleri münasebetiyle Maltepe- Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir anma programı düzenledi.

 

19 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 18:00’de başlayan proğram 22:00’ye kadar devam etti.  İstanbul’daki Çankırılılar’ın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen ve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kutlu Doğum Haftası Etkinliği programı; Varnalı Galip Camii İmamı Hatibi Burak Yıldız tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

 

Daha sonra İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Genel Başkan Açıkgöz yaptığı konuşmada; “Rahmet Peygamberi (s.a.s), insanlık değerlerinin aşındığı bir zaman aralığında yeryüzünü şereflendirdi. Hayatın anlamının hızla kaybolmaya başladığı bir asırda dünyamızı anlamlandırdı. Fıtratın bozulmaya yüz tuttuğu, kula kulluğun sınır tanımadığı, cehaletin kol gezdiği bir çağda insanlığı hak, hakikat, adalet, fazilet ve yüksek ahlaki değerlerle buluşturdu. Peygamberimiz, rahmet çağrısıyla tarihin akışını değiştirdi. İnsanlığın kalbini ve aklını aydınlattı. Kur’an-ı Kerim’i beyan etti. İlahi mesajı, yaşayan bir hayata dönüştürdü. Rabbimizin varlığını, birliğini ve ebediyet ülkesine seyahatimizi öğretti. Hayatı ve ahlakıyla çağlar üstü örnek oldu. Efendimiz, bütün zamanlarda aklın, ilmin, ahlâkın, sabır ve vefanın, sadakat ve samimiyetin, güçlü iken müşfik olmanın, haklı iken özveride bulunmanın, haksızlığa karşı gür sedanın, akıl ve imanın önündeki engellere karşı yüreğini ortaya koymanın adı oldu. Tüm insanlığa, gecesi gündüz gibi apaydınlık bir yol bıraktı. Onun hikmetli sözleri, örnek davranışları sünnet oldu, hadis oldu, insanlığa yol gösterdi. İnsanlık gerçek medeniyeti onunla tanıdı. Müslümanların ürettiği yüksek kültür ve medeniyet, hep onun öğretileri üzerinde yükseldi.

 

Bugün içinde yaşadığımız çağın, doğumunu kutladığımız Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bugün onu okumaya, onu anlamaya, dahası yaşamaya ihtiyacımız var. Onu tanımanın, onu sevmenin sağlayacağı güven ortamına ihtiyacımız var…


Bugün Peygamberimizin dünyaya gelişini, yetim ve öksüz kalışını, çocukluğunu ve çocuklarla ilişkilerini yeniden öğrenmeye ihtiyacımız var. Bugün bir kez daha Rahmet Peygamberinin nezih gençliğini, gençlerle iletişimini, gençliğinde haksızlıklarla nasıl mücadele ettiğini bilmeye ihtiyacımız var. Bugün her zamankinden daha çok Peygamberimizin Hz. Hatice validemizle dostluk ve arkadaşlık üzere bina ettiği; vefatından sonra Hz. Aişe validemizle sevgi, ilgi, bilgi ve hikmet üzere inşa ettiği aile yapısını keşfetmeye ve iliklerimize kadar yaşamaya ihtiyacımız var.” Dedi.

 

Daha sonra, kürsüye gelen İstanbul Çankırılılar Vakfı Sami Soydal ve Maltepe Belediye Meclis Başkan Vekili Temel Tellioğlu da günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptılar. Böylesine güzel bir proğram düzenledikleri için ÇANDEF Yönetimine ve salonu dolduran misafirlere teşekkür ettiler.


Daha sonra, tasavvuf müziği ve ilahilerle devam eden programda semazen gösterisi izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi. İstanbul Müftülüğü Vaizi- İlahiyatçı Yüksel Özgün Hoca, günün anlam ve önemine dair verdiği konferansında Rahmet Peygamberinin hayatından kesitler sundu. Günümüzde yaşanan birçok sorunun çözümünün Peygamberimizin rehberliği ve O’nun sünnetine riayet etmekten geçtiğini vurguladı.

 

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinliği’ne ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya AÇIKGÖZ, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal ile birlikte; Maltepe Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Temel Tellioğlu, Çandef Genel Başkan Mehmet Altıntop, Erol Tepebaşı, İsmail Kılıçaslan, Genel Sayman Ersoy Kaşak ve yönetim kurulu üyeleri,  İstanbul’daki Çankırılı İl-İlçe-Belde ve Köy dernekleri başkan ve yöneticileri, Çankırılı sanatçı Sami Yalçın ile İstanbul’daki siyaset-bürokrasi ve iş dünyasında faaliyet gösteren çok sayıda Çankırılı katıldı.

Kutlu Doğum Haftası Programına katılan misafirlere ÇANDEF Yöneticileri tarafından  Peygamber Efendimizin (sav) simgesi gül ve bu organizasyona yönelik hazırlanan gül kokulu lokum ve 40 hadis risalesi ile Çankırı Eski Milletvekili ve halen de Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir’in Türk Edebiyatından Seçme Naatlar adlı kitabı hediye edildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 02:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER