banner198

Cemil Meriç Öğrenci Paneli

Cemil Meriç’in hayatı ve eserlerinin anlatıldığı panel düzenlendi.

Cemil Meriç Öğrenci Paneli
banner145

 Cemil Meriç’in hayatı ve eserlerinin anlatıldığı panel düzenlendi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyolojinin Renkleri Topluluğu tarafından organize edilen Cemil Meriç Öğrenci Paneli, Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Cemil Meriç’in hayatı ve eserlerinin anlatıldığı panelde, Meriç’in insanın ilk önce kendini tanıması daha sonra da başkalarına kendini tanıtması gerektiğine inandığının altı çizilerek, panelin ana amacının Cemil Meriç’i tanıtmak olduğu dile getirildi.

 

Kelimelerin karanlıkta kaldığını ve aydınlatılmazlarsa birçok soruna ışık tutulamayacağını savunan Meriç’in, özellikle kültür kavramının karanlıkta kaldığı ve birçok millette farklı anlamlarda kullanılarak anlamsızlaştırıldığı anlatıldı. Cemil Meriç’in hiçbir ideolojik düşüncenin etkisi altında kalmayarak ve araştırmalarında hakikate bağlı kalarak, ön yargısız bir toplum oluşturmaya çalıştığına da değinildi. Panelde, Meriç’in Türk aydınının Batı karşısında aciz duruma düştüğünü savunduğunu ve bu nedenle, Asya kültürü üzerine yoğunlaşarak, özellikle Hint Kültürüyle ilgilendiğinin üzerinde duruldu.

 

Panelde son olarak Cemil Meriç’in önemli bir değer olduğu ve birçok insan tarafından bilinmesi ve araştırılması gerektiği üzerinde duruldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 03:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER