banner198

Dr. Refik Saydam'ın hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları!

Eski Başbakanlardan Dr. İbrahim Refik Saydam’ın bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflarını Çankırı Postası ortaya çıkarttı.

Dr. Refik Saydam'ın hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları!
banner145
Çankırı Postası/ ÖZEL: Eski Başbakanlardan Dr. İbrahim Refik Saydam’ın bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflarını Çankırı Postası ortaya çıkarttı.

Osmanlı İmparatorluğunun yıkılıp küllerinden Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu tarihi sürece şahitlik eden en önemli aktör ve şahsiyetlerinden Dr. Refik Saydam’ın bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmayan fotoğrafları gün yüzüne çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın çalışma arkadaşlarından olan Dr. Refik Saydam, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk Sağlık Bakanlığı görevini yürüten sonrasında ise Başbakanlık görevi sırasında hayatını kaybeden önemli bir devlet adamı olma özelliği taşıyor.

Uzun soluklu titiz bir araştırmanın sonucu ortaya çıkan fotoğraflar Dr. Refik Saydam’ın anlaşılması ve gelecek kuşaklara taşınması anlamında önemli bir belge niteliği taşımakta. Son olarak kökleri Çankırı’ya dayanan Refik Saydam’ın adının kurduğu Hıfzıssıhha Merkezi’nden kaldırılmasını ise üzüntüyle karşılıyor bu yanlış ve haksız kararın yeniden gözden geçirilerek merkeze eski adının tekrar verilmesini yetkililerden talep ediyoruz. 

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER