banner198

İnce Geliş Tuz Yolu Uluslararası turizme açıldı

Tematik kültür rotaları arasında yer alan İnce Geliş Tuz Yolu projesi, uluslararası gezginlere açılarak ilk meyvelerini vermeye başladı.

İnce Geliş Tuz Yolu Uluslararası turizme açıldı
banner145

Tematik  kültür rotaları arasında yer alan "İnce Geliş Tuz Yolu" projesi, uluslararası gezginlere  açılarak  ilk meyvelerini vermeye başladı.

Timur Özkan ve Ömer Faruk Eryılmaz tarafından 2016 yılında Tuz kervanlarının geçtiği, Anadolu'nun tarihi yolların turizme kazandırılması amacı ile başlatılan  "İnce Geliş Tuz Yolu" Tematik  Kültür Rotası  projesinde, yerli ve yabancı turistlerin yer aldığı kafile, Devres vadisinde 5 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Galeriye gitmek için -LİNKE TIKLA-

Ankara'nın en eski turizm firmaları arasında yer alan Tempo Tur tarafından düzenlenen yürüyüşe, uluslararası katılımcılarla birlikte 35 gezgin katıldı. Böylece tarihi yollar, ilk ziyaretinde uluslararası gezginlere açılmış oldu.


- Devres Vadisi'nde renk cümbüşü-

Kızlaryolu barajı tamamlandığında sular altında kalacak Köpürlü köyünden başlayan yürüyüşte yaklaşık 12 kilometre mesafe kat edildi. Çukurca köyünde, köylülerin yoğun ilgisi ile karşılaşan yürüyüşçüler, köy insanının misafirperverliğine bir kez daha tanıklık etti.  Vadi civarında yetişen karamuk, elma, aluç, armut, kızılcık gibi meyvelerin tadına bakan gezginler, kimi zaman nefesleri kesen, adrenalin yüklü bölümlerden geçti. Yürüyüş, Zonguldak- Irmak tren yolu hattının geçtiği Sumucak tren yolu köprüsünde sonlandı.

 


Doğa'nın bütün cömertliğini sergilediği vadide,  sonbaharın güzellikleri Devres'te renk cümbüşüne dönüşen yansımaların görülmesini sağladı.  Ziyaretçiler, parkurun fotojenik yapısında selfie çekerek anı ölümsüzleştirdiler.

Galeriye gitmek için -LİNKE TIKLA-






- Çiçek balına yoğun ilgi-

Yürüyüş sonrası Kurşunlu ilçesine uğrayarak çarşı merkezinde alışveriş yapan turistler, Uluslararası yarışmada 1'nci gelmesi ile ünlenen  Kurşunlu'nun meşhur çiçek balından satın aldılar.  Yöresel hamur işlerinden nokul ve bazlama ile  Kaya Tuzu almayı ihmal etmeyen misafirler, ilçe ekonomisine artı bir katma değer sağladılar.


Galeriye gitmek için -LİNKE TIKLA-




- Andinata'da termal keyfi bir başka -

Andinata Otel Şekerler Termal'in şifalı havuzlarına girerek yürüyüşün yorgunluğunu üzerinden atan gezginler, termal tesislerin konfor ve hijyenini  beğendiklerini aktardılar.  Gezginler, akşam yemeğinde Şekerler Restoranın fırınında özenle hazırlanan meşhur pidesinden tadmayı da ihmal etmediler. 

 

Galeriye gitmek için -LİNKE TIKLA-

Öte yandan yürüyüşün renkli isimlerinden Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi  Jeffrey Doonan,  İnce Geliş Tuz Yolu rotasının 4. etabını yürümüş olmanın kendisi açısından ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Jefrrey, Devres vadisinde bol bol fotoğraf çekerek bölgeye hayran kaldığını gösterdi.  

 


Yürüyüşün yoğun ilgi görmesi üzerine Tempo Tur, 29 Ekim 2017 tarihine bir yürüyüş programı daha ekledi.

Galeriye gitmek için -LİNKE TIKLA-








Galeriye gitmek için -LİNKE TIKLA-

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 00:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer Faruk Eryılmaz
Ömer Faruk Eryılmaz - 6 yıl Önce

elleri̇ne, gönlüne sağlik. keşke bi̇r de facede paylaşilabi̇lseydi̇.

SIRADAKİ HABER

banner304