banner198

Mine Sultan Ünver'den yazarlığın püf noktaları!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen programda Çankırılı Yazar Mine Sultan Ünver, ÇKÜ öğrencileri ile buluştu.

Mine Sultan Ünver'den yazarlığın püf noktaları!
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen programda Çankırılı Yazar Mine Sultan Ünver, yazarlığın püf noktalarını ÇKÜ öğrencileri ile paylaştı.


Yapılan araştırmaların iyi yazan ve çok okunan birçok yazarın acılı bir hikâyesi olduğu gerçeğini ortaya koyduğunun altını çizen Mine Sultan Ünver kendisini de yazmaya iten en önemli sebebin mutlu bir çocukluğun ardından geçirdiği mutsuz ve acılı gençlik yılları olduğunu söyledi.


Kitaplarında yakın tarihin bilinmeyen taraflarını hikâyeleştirmeye çalıştığını ama olmayan bir şekilde yüceltmeye çalışmadığını, Çünkü gerçekten Türk milletinin yüce bir tarihe sahip olduğunu söyleyen Ünver, “şu da var ki bizim tarihimiz anlatılırken kadınlarımız hep geri planda bırakılmış oysa ki, bir milletin medeniyet ölçüleri kadınlarına verdiği değer ve sorumluluklarla doğru orantılıdır” dedi.


Sohbetinin son bölümünde öğrencilerin sorularını da cevaplayan Mine Sultan Ünver, yazmanın püf noktaları ve iyi yazar olabilmenin şartları üzerine tavsiyelerde bulundu.


1980 Yılında Çankırı’da doğduğunu söyleyen Yazar Ünver “şu an kendimi gerçek evimde gibi hissediyorum” dedi.


Sosyal Bilimler Araştırma Günleri etkinliği Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır’ın Yazar Mine Sultan Ünver’e plaket takdimi ve yazarın okurları için kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

Mine Sultan Ünver kimdir?

1980 Çankırı doğumlu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisansını, aynı üniversitenin Geleneksel Türk El Sanatları bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Minyatür, tezhip ve ebru gibi geleneksel sanatlar üzerine serbest sanatçılardan ve Kültür Bakanlığı atölyelerinden eğitim aldıktan sonra minyatür sanatçısı olarak yurtiçinde, ABD’nin birçok eyaletinde ve Avrupa’da toplam 10 sergi açtı. Minyatür dalında Türkiye çapında iki ödül kazandı. New York ve Washington şehirlerinde yaklaşık iki yıl yaşadıktan sonra Avrupa şehirlerinde kısa süreli ikamet etti. 


Üniversite yıllarında başladığı iş hayatına devam etmekle birlikte çeşitli dergiler için edebiyat, sanat ve tarih alanında öne çıkan simalarla söyleşiler hazırlayıp düzenli olarak kültür-sanat ve gezi yazıları yazıyor.
 

Yazarın Kitapları 
- Nâr-ı Aşk (2011) 
- Aşk-ı Muhammed(sav) (Ortak Çalışma) (2012) 
- Sultanın Rüyası 


- Hilalin İki Ucu
- Bezm-i Alem

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 04:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER