banner198

Müzebüs’ün yeni durağı Çankırı

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Müzebüs’ün yeni durağı Çankırı oldu.

Müzebüs’ün yeni durağı Çankırı
banner145
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs’ün yeni durağı Çankırı oldu.

 

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. 15’inci eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Çankırı’da öğrencilerle buluşuyor. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan’dan başlayan Müzebüs’ün bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edeceği bildirildi.

 

Müzebüs’ün Çankırı turu, 9 Nisan tarihinde Ilgaz ilçesi Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, 10 Nisan tarihinde Kurşunlu ilçesinde Şehit Ekrem Aygen Ortaokulu’nu, 11 Nisan tarihinde yine Korgun ilçesi Korgun Ortaokulu’nu ziyaret etti. Bugün iseBayramören ilçesi Bayramören Nevzat Ayaz Ortaokulu’nu ziyaret edecek.  Müzebüs son olarak 13 Nisan tarihinde Yapraklı ilçesi Yukarıöz Ortaokulu’na konuk olacak.

 

- Müze görmeyen çocuk kalmayacak -

“Yola çıktığı günden bu yana  2 bin 109 okulun 455 bin 110 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.’’

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

 

Müzebüs hakkında:

Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs’te iki eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304