banner198

Şehre Ufuk Açan Tahtaköprü Dernekleşiyor

Çankırı'nın siyah - beyaz yıllarına ait paylaşımları ile şehir tarihine ışık saçan TAHTAKÖPRÜ gurubu dernekleşme kararı aldı.

Şehre Ufuk Açan Tahtaköprü Dernekleşiyor
banner145
Çankırı'nın siyah - beyaz yıllarına ait paylaşımları ile şehir tarihine ışık saçan TAHTAKÖPRÜ gurubu dernekleşme kararı aldı.

 

Çankırı Postası köşe yazarı, araştırmacı- yazar Metin Yılmaz öncülüğünde 2007 yılında sosyal medyada gönüllüler hareketi olarak başlayan Tahtaköprü grubu, dernekleşerek resmi bir STK olma yolunda ilerleme kararı aldı.

Çankırı'nın hafızası Tahtaköprü büyük ilgi görüyor...

Çankırı'nın dününe ve bugününe dair bilgi, belge, fotoğrafların yer aldığı grupta bugüne kadar Çankırı’ya dair 5  bine yakın fotoğraf yayınladı. Grubun remi bir hüviyet kazanarak adeta ete kemiğe bürünecek olması istişare edilen paydaşlar arasında heyecanla karşılandı.

 
- Projelerle şehre yön veriyor-

Çankırı geçmişine yönelik bilgi ve belgeleri gün yüzüne çıkartarak Çankırı'nın Hafızası görevini yerine getiren 'Tahtaköprü', zaman zaman düzenlediği kampanyalar ve çağrılarla şehrin vizyonuna yön veriyor.

Tahtaköprü Çankırı'da Radyo Müzesi Kampanyası Başlattı!

- Çankırı Belediyesine ilham kaynağı oldu -

Çankırı'nın Elektronik Dehası 'Ferit Akalın Radyo Müzesi' kampanyası ile farkındalığını ortaya koyan Tahtaköprü ekibi, Çankırı Belediyesine  restore edeceği bir konağı müzeye çevirerek İzmir'de yaşayan Ferit Akalın'ın işler vaziyette olan radyo koleksiyonunu müze envanterine dahil etmesine ilham kaynağı olmuştu. Böylece kampanya amacına ulaşmıştı.



Vefa, Tahtaköprü'de bir semtin adı değil -

Şehre emek sarf eden, vizyon katan  kıyıda kenarda unutulmuş isimleri de unutmayarak ön plana çıkartan Tahtaköprü grubu, Vefa'nın Tahtaköprü'de bir semtin adı olmadığını defalarca gösterdi.

Grup kampanyası sayesinde Şehit Ramazan Topçusu Mahmut Çapraz'ın adı, 46 yıl sonra belediye meclisi kararı ile Top Sokak'a verilerek ölümsüzleştirildi. Çankırı Belediye Meclisi 01.06.2017 tarihli Haziran ayı oturumunda aldığı 223 sayılı karar ile Top Sokak'ın ismi "Topçu Mahmut Çapraz Sokak" şeklinde değiştirildi. 

Şehit Ramazan Topçusuna anlamlı vefa

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 02:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞEYMA TIKIR
ŞEYMA TIKIR - 6 yıl Önce

Dernek sekline dönüştürulup zaman zaman Çankırıda sosyal icerikli faaliyetler toplanti yemek tanıtımlri vetanisma eğlence yapilıp dernek yararina biletli olamaz mi

Özcan Çalışkan
Özcan Çalışkan - 6 yıl Önce

Tahtaköprü Çankırı'ya ve tarihe, örf ve adetlerimize ışık tutacak güzel bir oluşumdur

Sıdıka
Sıdıka - 6 yıl Önce

Bugünlerde yapılabilecek en güzel ve en temiz oluşum..
Hayırlı olsun inşAllah.

hüsniye
hüsniye - 6 yıl Önce

çok sevindim inşAllah güzel çalışmalara imza atar.

mustafa oyanık
mustafa oyanık - 6 yıl Önce

çok çok guzel olmuş

satı
satı - 6 yıl Önce

bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner304