banner198

SEO ve SEO çalışması Nedir?

Bir site sahibi olarak daha çok tanınmak ve sitenize giren müşteri sayısının artmasını istiyorsanız sitenize SEO çalışması yaptırmanız gerekmektedir.

SEO ve SEO çalışması Nedir?
banner145

Bir site sahibi olarak daha çok tanınmak ve sitenize giren müşteri sayısının artmasını istiyorsanız sitenize SEO çalışması yaptırmanız gerekmektedir. SEO arama motorlarına yönelik olarak sitenize yapılmakta olan optimizasyon ve iyileştirme çalışmaları olarak bilinmektedir.

SEO çalışması bakıldığında site içi ve dışı yapılan çalışmalar olarak iki farklı şekilde uygulanmaktadır. SEO çalışmasında amaç arama motorlarında sizin sitenizin içeriği ile ilgili bir arama yapıldığında diğer rakiplerinizden önce sizi bulabilmelerini sağlamaktadır. Bununda olabilmesi için arama motorlarında rakiplerinizden daha üst sırada yer almanız gerekmektedir. Arama motorlarına yazılan kelimelerin sizin sitenize koymuş olduğunuz makalelerin anahtar kelimeleri olmalıdır.

Sitenizi arama motorlarında yükseltecek SEO çalışması dışında bir seçenek daha yer almaktadır. Bu seçenek arama motorlarınıza ödeyeceğiniz reklam fiyatı ile olacaktır. Bu reklam maliyetini arama motorunun verdiği aralıklarla ödemeniz gerekmektedir. Bakıldığında hiçte kalıcı olmayan bir yöntemdir. SEO çalışması sayesinde kalıcı olarak ilk sıralarda yer almanızı sağlamaktadır.

Site içi çalışmalarda sitenize sitenizi tanıtan makaleler koyulması ile başlamaktadır. Bu makalelere belirleyeceğiniz anahtar kelimeler oldukça önem işgal etmektedir. Sizi arayan kullanıcıların arama motoruna en sıklıkla yazmış olduğu kelime olmalıdır. Bakıldığında zor gibi gözükmese de bu konuda eğitim almamış bir kişi için oldukça araştırma ve zaman isteyen bir iştir. SEO uzmanları bu iş hakkında büyük bir bilgiye sahip olduklarından dolayı hızlı bir şekilde sitenize SEO çalışması uygulayabilmektedirler. Sitenizde yer alan makalelerde kullanılan anahtar kelime sayısı da oldukça önemlidir. Bu sayı gereğinden fazla ya da az ise, sizin arama motorlarında düşüşünüze sebep olabilmektedir. Bu sadece site içi çalışmasının üst yüzü olarak bilinmektedir. Site dışı çalışmalarda sitenizi tanıtan makaleler yazarak bloklarda insanların sizi tanımasını sağlamakla başlanmaktadır. Birçok siteden link almanız gerekmektedir.


SEO Çalışmasının Yararları

SEO çalışması sayesinde arama motorlarında ilk sıralarda yer alarak siteye gelen kullanıcı sayısını bir hayli arttırabilirsiniz. SEO çalışması sitenizin reklamı için en doğal yöntemdir. Kalıcılığı sayesinde sürekli olarak üst sıralarda yer almanız sağlanmaktadır. Siteniz kullanıcı sayısı olarak iyi rakamlarda ise bir ya da iki hafta uygulanacak çalışma sonucunda yararlarını görebilirsiniz. Siteniz daha yeni ya da tanınmayan bir site ise bu süreç bir ila iki ay süreye çıkmaktadır. SEO çalışması eğitimi almanız ile birlikte SEO çalışması yapılmış olan sitenizi sürekli olarak İlk sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Siteniz SEO çalışmaları sayesinde popülerliğini artırmış olacaktır.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 02:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304