banner306
banner198

Sumitoma'da sosyal sorumluluk örneği!

Sumitomo Rubber Ako AŞ Türk- Japon dostluğunu anlatan '1890 Ertuğrul' filminin yapımına sponsor oldu.

Sumitoma'da sosyal sorumluluk örneği!
banner145
Türk denizcilik tarihinin en büyük deniz faciası olan 'Ertuğrul Faciası'nın beyaz perdeye aktarıldığı '1890 Ertuğrul' filmi, Tüney'li ilköğretim okulu öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Sumitomo Rubber Ako AŞ Türk- Japon dostluğunu anlatan '1890 Ertuğrul' filminin yapımına sponsor  olan firmalar arasında yer aldı. Bununla da yetinmeyen Sumitomo, sosyal sorumluluk örneği göstererek vizyona giren Türk-Japon ortak yapımı filmi, Tüney Köyü İlköğretim okulunda okuyan minik öğrenciler ile buluşturdu. İlk defa sinema ile tanışan çoğu öğrenci, filmi beğeniyle izledi.


Film gösterimine Başkan Norifumi Fujimoto, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Fabrika İdari İşler Müdürü Key Takeda ve basın mensupları katıldı.




-Çankırı’yı mükemmel bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz-

Filmi çocuklarla birlikte izleyen Sumitomo Rubber Ako’nun Başkanı Norifumi Fujimoto gösterim öncesi öğrencileri yaptığı konuşmada Türk-Japon kardeşliğine değindi. Norifumi Fujimoto, "Japonya denilen uzak bir ülkeden gelmiş olan bizler, sizlerin yaşamakta olduğu topraklarda bir fabrika inşa ettik. Türkiye ve Japonya, geçmişten gelen güçlü bir dostluk bağıyla bağlı kardeş ülkeler. Bu tarihi hissetmeniz için bugün bu filme sizleri davet etmiş bulunmaktayız. Sizlerin yaşamakta olduğu Çankırı’yı ve güzel ülkeniz Türkiye’yi daha mükemmel bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.


-Çankırı şehri filme büyük vesile oldu-

2013 yılında Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile birlikte Japonya’ya gittiklerini anlatan Fujımoto, " Japonya’da olduğumuz süre içerisinde bu filmde konu edilen Ertuğrul Firkateyn’in battığı Wakayama şehrine gittik. Wakayama’ya bağlı Kushimoto şehrine gittiğimizde şehrin belediye başkanıyla tanıştık. Belediye Başkanı, Türkiye’den gelen Valimize ve diğer misafirlere film hakkında bilgi verdi. Böylece, genel merkezimiz, bu filmin yapılması için az da olsa sponsorluk yapmaya karar verdi. Bizlerin bağışının vesilesiyle birçok farklı firmada aynı şekilde yardım ettiler ve film tamamlanmış oldu. Çankırı şehri de bu filmin tamamlanmasında büyük vesile olmuştur." dedi.


Fujımoto, Tüney, Hisarcık Kayı, Germece ve diğer civar köylerden filmi izlemeye gelen öğrencilere kalem hediye etti.

 

-Türk denizcilik tarihinin en büyük deniz faciası -

1887 yılında Japonya İmparatorunun amcası, bir harp gemisiyle İstanbul’a ziyarete gelmişti. Bu dostluk ziyaretine karşılık vermek, Hind ve Pasifik Okyanuslarında Türk bayrağını dalgalandırmak ve oralardaki Müslüman halkı halifeye bağlamak düşünceleri ile, geziye karar verildi. Donanmanın en güzel gemisi kabul edilen Ertuğrul Firkateyni, II. Abdülhamid’den Japon İmparatoruna mücevherli imtiyaz nişanı ve diğer hediyeleri götürecekti.  Ertuğrul firkateyni, Temmuz 1889 yılında İstanbul'dan 656 mürettebatı ile yola çıktı. İlk arızasını Süveyş kanalında yaptı ve güzergâhı boyunca çeşitli limanlara uğrayarak seyahat ediyordu. Firkateyn, Singapur’a vardığında kafile başkanı Miralay Osman Bey Amiralliğe terfi ettirildi. Kafile, uğradığı ülkelerin halkları ve Müslümanlar tarafından görkemli sevgi gösterileriyle karşılanıyor, gemiyi kimi zaman binlerce kişiden oluşan gruplar ziyaret ediyordu. Gemi, 11 ay sonra 7 Haziran 1890 tarihinde Japonya’nın Yokohama Limanı'na vardı. İmparator Komeii, Türk amiralini ve heyetini görkemli bir şekilde karşıladı. Şehir halkı Türk amiralinin saray arabası ile İmparatorun yanına gidişini sevgi gösterileriyle takip etti. Ertuğrul Firkateyni, Japon sularında kaldığı üç ay boyunca etrafındaki binlerce Japon kayığına 50 kişilik bandosuyla konserler verdi. Nihayet geri dönüş yolculuğu için hazırlıklar tamamlandı. Yola çıkılacağı gün Japon Deniz Kuvvetlerinin tayfun uyarısına rağmen, Ertuğrul Firkateyni planlandığı gibi 15 Eylül 1890 tarihinde Yokohama Limanı’ndan ayrıldı. 16 Eylül 1980 tarihinde Kushimoto  açıklarında tayfuna yakalanıp kayalıklara çarparak battı.  Batan Türk gemisinde çok az sayıda mürettebat sağ kurulurken  kazada 587 denizci şehit oldu. Kurtulmayı başaran 69 denizci, Japonya imparatorunun talimatıyla Hiei ve Kongo adlı iki askeri gemi ile İstanbul’a gönderildi. Türk ve Japon halklarını birbirine yakınlaştıran kazanın kurbanları için 1891'de Kushimoto 'da bir anıt inşa edildi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304