banner306
banner198

Sınıf arkadaşları 40 yıl sonra buluştu

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde ilk, orta ve liseden mezun olan sınıf arkadaşları, 40 yıl sonra yeniden buluşmanın heyecanını yaşadı.

Sınıf arkadaşları 40  yıl sonra buluştu
banner145

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde ilk, orta ve liseden mezun olan sınıf arkadaşları, 40 yıl sonra yeniden buluşmanın heyecanını yaşadı.

Kurşunlu da ilk orta ve lise sıralarında 40 yıl önce başlayan okul arkadaşları bu yıl ramazan bayramında 3. kez bir araya geldiler. Kurşunlu Lisesinden mezun olan bir kaç arkadaş, sosyal medyada organize olarak liseden sınıf arkadaşları ile yıllar sonra buluşma fikrini ortaya attı. Geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirilen buluşmanın arkasından organizasyon halkası genişleyerek büyüdü. Bunun üzerine yıllardır birbirlerini görmeyen mezunlar, Ramazan bayramını fırsat bilerek bir araya geldiler. Kırk yıldır birbirini görmeyen sınıf arkadaşlarının da olduğu etkinlikte ilk, orta ve lise sıralarında birlikte oturan arkadaşların karılaşmaları heyecan uyandırdı.

Tren İstasyonu mesire alnında 25’e yakın sınıf arkadaşının bir araya geldiği buluşmada 85. dönem mezunları hasret giderip bol bol sohbet ederek, eski günleri andı. Aralarında Üniversite hocası, emniyet müdürü, ilkokul öğretmeni, iş adamı, polis, subay ve mali müşavir gibi değişik meslek guruplarından arkadaşların ve ailelerinin de bir araya gelmesi buluşmanın anlam ve önemini daha da artırdı. Program sonunda eski arkadaşlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıya bu yıl ilk olarak ailelerde katılırken yöresel halk oyunları eşliğinde oyunlar sergilendi.

Organizasyonu düzenleyenlerden  Kurşunlu Lisesi eski öğrencilerinden İbrahim Yılmaz, yaptığı açıklamada, buluşma fikrinin ortaya atılmasıyla herkesin heyecanlandığını belirterek, "Okul gurubumuzu geçen yıl Nisan ayında 8- 10 arkadaşımızla kurduk. Sonradan hemen hemen tüm dönem arkadaşlarımıza ulaşıp kendilerini kısaca bilgilendirdikten sonra gurubumuza ekledik. İlk toplantımızı geçen yıl Ramazan Bayramında, ikinci toplantımızı Mart 2018 de Ankara da yaptık. Toplantılar çok güzel geçti. Yıllar sonra bir arda olmanın mutluluğunu ifade etmekte zorlanıyorum. "dedi. Yılmaz, buluşmaları geleneksel hale getirmeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2018, 04:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304