banner198

Acı ama gerçek! Çankırı Üniversitesi Vakfı enerjisini yitirdi

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Çankırı Üniversitesi Vakfında sinerjinin kalmadığı yönünde serzenişte bulundu.

Acı ama gerçek! Çankırı Üniversitesi Vakfı enerjisini yitirdi
banner145

Çankırı'ya üniversite kazandırmak adına 1995 yılında büyük bir heyecanla kurulan Çankırı Üniversitesi Vakfı'nın son halini eleştiren ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, vakıfta heyecanın kalmadığı serzenişinde bulundu.

 

Çankırı Üniversitesi Vakfı (ÇÜVAK) 2017 Yılı Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı, Çankırı Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Abdullah Arslanel, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Çankırı Belediyesi Başkan Yardımcısı Durmuş Karataş, 22. Dönem Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak ve Mütevelli heyet üyeleri katıldı.


ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, vakıfta sinerji eksikliğine değindiği konuşmasında; 23 sene önce üniversite kurmayı düşünenlere teşekkürlerini ifade etti.  Ayrancı, "Hiç kimsenin aklına gelmediği bir zamanda buraya bir ilim yuvasını kazandırmayı düşünmeleri, bunun için de saylarıyla ve mallarıyla çalışmaları,her türlü taktirin ötesindedir. "şeklinde konuştu.



Göreve geldiğinde vakfı canlandırmak adına iftar yemeği düzenlediklerini anlatan Ayrancı, " Orada projelerimizi anlattık. Fakat bu konuda maalesef bir enerjisizlik gördüm. Bu enerjinin olmamasında birçok sebep var. Esasen bunlardan en önemlisi bu vakfın üniversiteyi kurmak amaçlı oluşturulmuş olması ve üniversitenin kurulmasıyla birlikte de insanlarda sanki vakfın amacına ulaşıldığı gibi bir kanaat oluşturmuş olmasıdır. Bana göre aslında bu durum böyle değildir. Bu tür vakıflarda üniversitenin veya buna benzer yerlerin kurulmasının yanı sıra desteklenmesi ve geliştirilmesi de esastır. " diye konuştu.

Ayrancı, "Üniversitemiz gittikçe büyüdü, serpildi ve gelişti.Fiziki anlamda üniversitemizi geliştiremeye devam edeceğiz ve yeni mekanlar yapacağız.Öğrenci sayımızı arttırarak teknolojiyle, sanayiyle, esnafla ve vatandaşımızla bir arada olacağız. Bunların dışında Teknokent ve diğer sanayi işbirliği faaliyetlerine de devam ediyoruz. Dolayısıyla Çankırı, tarihine yakışır bir şekilde ve daha da parlayarak gelişimini devam ettirecek ve gelişecek. Biz de burada elimizden geleni dinamik bir şekilde yapacağız.Hem üniversiteyi geliştirmek için hem de Çankırı’ya ve insanımıza faydalı olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. " vurgusunda bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 04:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304