banner306
banner198

Başkan Arif Çayır'dan Bayram Mesajı

Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir.

Başkan Arif Çayır'dan Bayram Mesajı
banner145

 Kıymetli Vatandaşlarım;

 
Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam Âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbime, kendisine sunulan tüm kurbanları makbul buyurması; kurbanları, birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılmasını niyaz ediyorum.
 
Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır.
 
Bizim insanımız, büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetini ifa ederken, sahip olduğunu komşularıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla paylaşmanın sevincini yaşarken; tüm İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaşamasını samimiyetle arzu ediyorum.


Birçok vatandaşımız, kurbanlarını, yeryüzünün her tarafındaki mazlum, mağdur ve yoksul kardeşlerimize bağış yoluyla gönderiyor. Yurtiçinde de, önce ailenizi, ardından komşu ve akrabalarınızı gözetmenizi; ama yeryüzündeki mazlum ve yoksulları da düşünerek onlara da en azından dualarınızı göndermenizi sizlerden rica ediyorum.
 
Mübarek Kurban Bayramının, işte bu anlayışın, işte bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bir kez daha kurbanlarınızın makbul olmasını temenni ederken, Hac ibadetini yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. 
 
Bu duygularla, en başta Aziz Şehitlerimizi Yad ederken, şehit ve gazi ailelerimizin de mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde ailelerinizle coşkulu, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın Türk~İslam Âlemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Arif ÇAYIR
Ilgaz Belediye Başkanı

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304